Ana SayfaGüncel‘Osman Kavala rehin alındı’

‘Osman Kavala rehin alındı’

HABER MERKEZİ – İnsan hakları savunucusu iş insanı Osman Kavala’nın tutuklanmasına tepki gösteren hukukçu ve yazarlar, tutuklamanın dış politika ile bağlantılı olduğunu savundu. İHD’den Eren Keskin tutuklama için, “Devletin özellikle AB ve ABD ile bozulan ilişkileri karşısında bir rehin politikası olduğunu düşünüyorum” değerlendirmesinde bulundu.

Anadolu Kültür Yönetim Kurulu Başkanı ve iş insanı Osman Kavala, Antep’te Alman Goethe Enstitüsü ile birlikte gerçekleştirilmesi planlanan bir projenin toplantısından döndüğü 18 Ekim günü İstanbul Atatürk Havalimanı’nda gözaltına alındıktan sonra bu sabah tutuklandı.


Osman Kavala tutuklandı


Kavala’nın tutuklanmasını değerlendiren hak savunucuları ve çalışma arkadaşları, bu kararın ‘rehin alma politikası’ olduğunu söyledi.

Osman Kavala’nın kurucusu olduğu Barış Vakfı’nın yöneticilerinden Hakan Tahmaz, tutuklanma karşısında ‘büyük bir şok’ yaşadığını belirtirken, “Bu mesele Türkiye’nin iç meselesi ile ilgili değil. Türkiye’nin uluslararası ilişkilerinden kaynaklı bir tutuklanma” dedi.

Hukukçu ve insan hakları savunucusu Nurcan Kaya ise Kavala’nın tutuklanması kararını, “Söylenecek bir şey yok. Her şey ortada. Gözaltına alınış biçiminden, saatinden, arkasından yandaş basının yürüttüğü karalama kampanyasından, Cumhurbaşkanının bu konuda açıklama yapmasından belliydi, bu büyük yanlışın gayet planlı olduğu ve sürdürüleceği” sözleriyle değerlendirdi.

Kavala’nın saygın bir insan hakkı savunucusu ve iş insanı olduğunun altını çizen Kaya, “İftiralar, yalanlar üretip, onların arkasına saklanarak insan hakları savunucularını susturmaya, diğerlerine de gözdağı vermeye çalışıyorlar” dedi.

İnsan Hakları Derneği’nden (İHD) avukat ve hak savunucusu Eren Keskin de  Kavala’nın bir insan hakları savunucusu olduğunu hatırlatarak, Türkiye’nin Avrupa Birliği sürecinde çok önemli katkıları olan, devlet tarafına da olumlu katkıları olan bir kişi olduğunu belirtti.

Kavala’nın “Anayasayı ihlal”den tutuklanmasının anlaşılır bir şey olmadığını sözlerine ekleyen Keskin, şunları söyledi:

Devletin özellikle AB ve ABD ile bozulan ilişkileri karşısında bir rehin politikası olduğunu düşünüyorum. Bir dönem Büyükada tutuklularıydı, hiçbir şey yoktu haklarında, ajan ilan edilerek tutuklandılar. Bir nevi rehin olarak kullanıldılar. Onlar serbest bırakıldı şimdi de aynı amaçla Osman Kavala tutuklandı.

Previous post
Erdoğan: AKM'yi yıkıp daha büyüğünü yapacağız
Next post
Türkiye'de bir ilk: Evsizler için 'Hayata Sarıl Lokantası'