Ana SayfaÇalışma YaşamıÖzelleştirmeye karşı ‘madenden çıkmama’ eylemi yapan işçilere para cezası

Özelleştirmeye karşı ‘madenden çıkmama’ eylemi yapan işçilere para cezası

HABER MERKEZİ – Kurumun özelleştirilmesinin önünü açan torba yasayı protesto etmek için ‘madenden çıkmama’ eylemi yapan, maddenin değişeceği sözü üzerine eylemi sonlandıran yaklaşık 2 bin Türkiye Taşkömürü Kurumu işçisine, “kanun dışı grev ve lokavt” suçlaması ile 994’er lira ceza kesildi.

Türkiye Taşkömürü Kurumu’nun (TTK) Kozlu, Üzülmez, Karadon, Amasra ve Armutçuk müessese müdürlüklerinde çalışan yaklaşık 2 bin işçi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edilen torba yasa tasarısının, kurumun özelleştirilmesinin önünü açan 58’inci maddesini protesto etmek için ‘maden ocağından çıkmama’ eylemi yapmıştı.

Madenciler, söz konusu maddenin değiştirileceği açıklaması yapılmasının ardından ise 21 saat süren eylemi sonlandırmıştı.


‘Maden ocağından çıkmama’ eylemi sona erdi


Madencilere 994’er lira ceza

TTK Genel Müdürlüğü Personel Daire Başkanlığı’nca gönderilen ve eylem gerçekleştirilen Kozlu, Üzülmez, Karadon, Armutçuk, Amasra müesseselerinde panoya asılan bildiride, Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmeleri Kanunu’nun, ‘Kanun dışı grev ve lokavt konusu’ ile ilgili 70’inci maddesinde yer alan hükümlere göre eyleme katılan işçilere 944’er TL idari para cezası uygulanacağı ifade edildi.

Eylemle ilgili kurum tarafından hazırlanıp panoya asılan tutanakta, “kurum işyerlerinde 6 Kasım günü 24.00-08.00 vardiyasındaki çalışanların kanunsuz grev yaparak yeraltından çıkmadıklarının tespit edildiği” kaydedildi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
İsrailli yetkililerle yaptığı gizli görüşmeler ortaya çıktı: Britanya'da bir bakan daha istifa etti
Sonraki Haber
HDP Milletvekili Taşçıer’e 18 yıla kadar hapis istemi