Ana SayfaGüncelRakka değil İstanbul: Bir bodrumda elleri ve ayakları zincirle bağlı onlarca göçmen bulundu

Rakka değil İstanbul: Bir bodrumda elleri ve ayakları zincirle bağlı onlarca göçmen bulundu

HABER MERKEZİ – Avrupa’ya götürülecekleri söylenerek İstanbul’a getirilen onlarca göçmen, elleri ve ayakları zincirlenerek bodruma kapatılmış halde bulundu. Görüntüler, yakın zamana dek IŞİD’in Rakka başta olmak üzere birçok yerde ‘köleleştirdiği’ insanlara yaptığı işkenceyi hatırlattı. Hürriyet 57 göçmenin bulunduğunu aktarırken, İHA ise bu sayının 200 olduğunu ve 15 göçmenin de açlıktan yaşamını yitirdiği iddiasını paylaştı.

İstanbul’da yapılan bir polis operasyonu ile ülkelerindeki yoksulluk ya da savaştan kaçmaya çalışırken, insan kaçakçılarının eline düşen ve işkenceden geçirilen onlarca göçmen bulundu.

Hürriyet’ten Çetin Aydın’ın haberine göre Arnavutköy İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri Boğazköy’de bir evin bodrumunda göçmenlerin olduğu bilgisi üzerine harekete geçti.

Adrese doğru yola çıkan ekipler, yeni kurulan İnsan Kaçakçılığı Şube Müdürlüğü’ne de haber verdi.

Bodrumda el ve ayakları zincirli

Adrese ulaşan ekipler, bir binanın bodrumunda elleri ve ayaklarından zincirlenmiş onlarca insanla karşılaştı.

Hürriyet’in haberinde 57 göçmenin açlıktan bayılmak üzere olduğu, açlık ve bakımsızlığa bağlı sağlık sorunları yaşadığı aktarıldı.

İhlas Haber Ajansı ise bulunan göçmen sayısını 200 olarak verdi.

Ajansa göre içlerinden birinin kurtulup yardım istemesi üzerine işkence son buldu.

Hürriyet, Boğazköy’de mültecilerin alışveriş yaptığı bir bakkalın sahibinin konuyla alakalı olarak dediklerini şöyle aktardı:

İki gün önce bir Pakistanlı çocuk bitkin halde dükkana geldi. Perişandı. Çok acıkmıştı. Bayılacak haldeydi. Günlerdir kilitli kalmış. Çok acıkmıştı. Yemek aldı. İçeride bütün arkadaşlarını zincirlemişler. Polislere haber verdiler.

Öte yandan İhlas Haber Ajansı’nın aktardığı bir diğer iddia da günlerce aç ve susuz bekletilen göçmenlerden 15’inin açlıktan öldüğü yönünde.

Üç ‘insan kaçakçısı’ yakalandı

Operasyondan geriye çok sayıda zincir kilidi ve göçmenlerin yanlarına aldıkları valizler kalırken, insanları Avrupa’ya götüreceklerini söyleyerek kandırıp İstanbul’a getiren ‘insan kaçakçısı’ üç Pakistanlı’nın yakalandığı belirtiliyor.

Göçmenlerin Avrupa’ya gitmek için çoğu Pakistanlılardan oluşan bir çeteyle anlaştıkları ve kişi başına 10 bin dolar karşılığında anlaştıkları ise bir diğer bilgi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü: Pentagon'un YPG açıklaması MGK'de görüşülecek
Sonraki Haber
Ekonomik güven son 8 ayın en düşük seviyesinde