Ana SayfaGüncelSarraf’ın itirafları ve belgelerin ardından Erdoğan: Doğruyu yaptık; Kılıçdaroğlu bedelini ödeyecek

Sarraf’ın itirafları ve belgelerin ardından Erdoğan: Doğruyu yaptık; Kılıçdaroğlu bedelini ödeyecek

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD’nin İran’a yönelik ambargo uygulamasını deldiği için ABD’deki davada tanık olarak dinlenen Rıza Sarraf’ın beyanları için “Doğru olanı yaptık, ambargoyu delmedik” dedi ve ekledi: “Dünya Amerika’dan ibaret değil, İran’la enerji ve ticari işbirliğimiz var”. Erdoğan, yakınlarının Man Adası belgelerine dair de “Kılıçdaroğlu’nun bu hamlesinin bedelini ödeyeceğini” söyledi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin milletvekilleriyle düzenlediği toplantıda ABD’deki davada sanıkken tanık olan Rıza Sarraf’ın beyanatlarına ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıkladığı Man Adası belgelerine dair konuştu.

CNN Türk’ün haberine göre ABD’de görülen davada Sarraf’ın beyanlarıyla ilgili ilk kez konuşan Erdoğan, şunları söyledi:

Davadan ne çıkarsa çıksın doğruyu yaptık, ambargoyu delmedik. Dünya Amerika’dan ibaret değil. İran’la enerji işbirliğimiz var, ticari işbirliğimiz var. Biz ABD’ye böyle bir taahhütte bulunmadık.

“Kılıçdaroğlu bedelini ödeyecek”

Erdoğan, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun Man Adası’ndaki şirketlere para gönderildiği iddiasına dayanak olan belgelere dair de açıklamalarda bulundu.

Habere göre Erdoğan milletvekilleriyle yaptığı toplantıda ‘ana ihanet partisi’ ifadesini kullandı ve Kılıçdaroğlu ile ilgili olarak da “Bu hamlesinin bedelini ödeyecek” dedi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Harvard'lı akademisyen Prof. Pinker'dan barış imzacılarına dayanışma mesajı
Sonraki Haber
Demirtaş'a 'kamu görevlisine hakaret'ten beraat