Ana SayfaGüncelŞırnak ve Hakkari’de konuşan Yıldırım: Kalkınacağız, Avrupa çıldırsın

Şırnak ve Hakkari’de konuşan Yıldırım: Kalkınacağız, Avrupa çıldırsın

HABER MERKEZİ – Olağanüstü güvenlik önlemleri altında geldiği Şırnak ve ardından gittiği Hakkari’de konuşan Başbakan Binali Yıldırım, “Bizim etnik kimliğimiz ne olursa olsun, bizi birbirimize bağlayan Rabia işaretidir. İşaretimiz tek millet, tek devlet, tek vatan, tek bayraktır. Demek ki kimliğimizi inkar etmeyeceğiz” dedi. Hakkari’yi ‘cazibe merkezine’ dönüştüreceğini de söyleyen Yıldırım, “Kalkınacağız. Avrupa çıldırsın” diye konuştu.

Başbakan Binali Yıldırım, güvenlikten sorumlu bakan ve bürokratlarıyla birlikte 12 gündür çatışmaların yaşandığı Şırnak ve Cizre’de üs bölgesini ziyaret etti.

İlkin Şırnak’ta ilan edilen sokağa çıkma yasağı esnasında yıkılan Geylani Camisi’nin açılışını yapan Yıldırım, burada yaptığı konuşmada, 20 yıldır bitirilemeyen Şırnak-Cizre yolunu gelecek yıl bitirme sözü verdi.

Daha sonra Cizre’ye geçen Yıldırım, bir grup öğretmen ve öğrenciye seslendi.

Kaymakamlık binası önünde toplanan gruba konuşan Yıldırım, “Bizim etnik kimliğimiz ne olursa olsun, bizi birbirimize bağlayan Rabia işaretidir. İşaretimiz tek millet, tek devlet, tek vatan, tek bayraktır. Demek ki kimliğimizi inkar etmeyeceğiz” dedi.

Belediyeye atanan kayyumun icraatlarını da savunan Yıldırım, ilçeye doğalgaz getirileceğini ve 500 yataklı hastane yapılacağını açıkladı.

“Avrupa çıldırsın”

Şırnak ve Cizre’nin ardından Hakkari’ye de giden Yıldırım, burada da ‘yatırırımlar’dan bahsetti.

Yıldırım, “Terör azaldıkça kaynaklarımız, yatırımlar, yeni fabrikalar artacak. Çocuklarımız okula seve seve gidecek. Böyle olunca ne olacak? Kalkınacağız. Avrupa çıldırsın, ne yaparsa yapsın, bu yürüyüşü durduramaz” dedi.

Yıldırım ayrıca Hakkari’ye de 2019’a girmeden doğalgaz verileceğini duyurdu ve ekledi: “Cazibe merkezi Hakkari olacak. Cazibe merkezi programı çok yakında başlıyor”.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
ABD'den Türkiye'ye S-400 uyarısı: NATO teknolojilerine erişim kısıtlanır
Sonraki Haber
Gazeteci Nedim Türfent'e yine tahliye yok