Ana SayfaDünyaSuudi Arabistan’da 11 prens ve bakanlar gözaltında

Suudi Arabistan’da 11 prens ve bakanlar gözaltında

HABER MERKEZİ – Suudi Arabistan’da krallık kararnamesiyle kurulan Yolsuzlukla Mücadele Komitesi, kuruluşundan saatler sonrası aralarında 11 prens, dört bakan ve onlarca eski bakanın da bulunduğu çok sayıda kişinin gözaltına alınmasına karar verdi. Gözaltına alınanlar arasında 3 televizyon kanalı sahibi de bulunuyor.

Suudi Arabistan’da 11 prens, dört bakan ve onlarca eski bakanın da bulunduğu çok sayıda kişi yolsuzluk suçlamasıyla gözaltına alındı.

Operasyon krallık kararnamesiyle kurulan Yolsuzlukla Mücadele Komitesi’nin kararıyla yapıldı.

Gözaltına alınanlar arasında Rotana TV, BMC TV ve ART TV’nin sahipleri de bulunuyor.

BBC’nin aktardığına göre bu operasyonla ülkenin başındaki veliaht prens Muhammed bin Selman, gücü elinde topladı.

BBC Güvenlik Muhabiri Frand Gardner operasyonla ilgili, “Prens Muhammed bu son gelişmeyle ülkedeki tüm silahlı güçlerin kontrolünü ele geçirdi. Fakat tanınmış figürlerin yönetimden alınması muhafazakar çevreleri rahatsız edecek. Suudi Arabistan böylesi hızlı değişimlere alışkın değil” ifadelerini kullandı.

Suudi haber ajansı SPA ise Suudi Ulusal Muhafızları Bakanı Prens Miteb bin Abdullah ve Donanma Komutanı Amiral Abdullah bin Sultan bin Muhammed Al-Sultan’ın da görevden alındığı yazdı.

Ülkenin eski kralı Abdullah bin Abdülaziz el-Suud’un oğlu olan Miteb bin Abdullah bir zamanlar tahta aday isimler arasında görülüyordu. Prens Miteb, Abdullah’ın ailesinden olup Suudi hükümetindeki yer alan son isimlerden biriydi.

Bu kişilerin görevden alınmasıyla ilgili herhangi bir gerekçe belirtilmedi.

‘Ilımlı İslam’ı geri getireceğiz’

Prens Muhammed geçen hafta konuşmada Suudi Arabistan’a “ılımlı İslamı geri getireceğini” söylemişti.

Veliaht Prens Muhammed aynı konuşmada “ülkedeki radikalliğin kalıntılarını çok yakında süpüreceğim” demişti.