Ana SayfaÇalışma YaşamıVeli Saçılık: 362 gündür Yüksel’de direniyoruz

Veli Saçılık: 362 gündür Yüksel’de direniyoruz

HABER MERKEZİ – Açlık grevinin 242’nci gününde olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça ile dayanışmak ve işe iade amacıyla Yüksel Caddesi’nde sürdürülen eylemde konuşan Veli Saçılık, “Tam 362 gündür burada direniyoruz. Nuriye ve Semih tam 242 gündür aç. Bizler direnmeye devam edeceğiz” dedi.

Ankara Valiliği’nin ‘eylem yasağı’nı üç ay süreyle uzatmasına rağmen Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile ihraç edildikleri işlerine geri dönebilmek talebiyle 242 gündür açlık grevinde olan eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’ya destek eylemleri sürüyor.

Gülmen ve Özakça’ya destek olmak ve işlerine geri dönmek için Yüksel Caddesi’nde sürdürülen “İşimizi geri istiyoruz” eylemi 362’nci gününe girdi.

Akşam saatlerinde Yüksel Caddesi’nde bulunan İnsan Hakları Anıtı önünde açıklama yapmak isteyen eylemcilere polis yine izin vermedi.

Bunun üzerine Konur Sokak’ta, üzerinde “Nuriye ve Semih’in açlık grevi 242’nci gününde, Nuriye ve Semih işe geri alınsın” yazılı pankartı açan grup, slogan atmaya başladı.

Burada kısa bir açıklama yapan KHK ile ihraç edilen sosyolog Veli Saçılık, şöyle konuştu:

Bizler bugün tam 362 gündür burada direniyoruz. Nuriye ve Semih tam 242 gündür aç. Bizler direnmeye devam edeceğiz. Nuriye ve Semih onurumuzdur.

img

Öğlen saatlerindeki eyleme de müdahale eden polis, aralarında Nazan Bozkurt’un da bulunduğu üç kişiyi gözaltına almıştı.

Gözaltına alınan 3 kişi, polisin kendilerini darp etmesine tepki göstermişti.

Previous post
Deli bedenler - Bekir Avcı
Next post
OHAL'de cezaevleri: 'Manisa'da tutuklulara 4 gündür içme suyu verilmiyor' iddiası