Ana SayfaGüncelVeli Saçılık’tan Feyzioğlu’nun Gülmen ve Özakça açıklamasına tepki

Veli Saçılık’tan Feyzioğlu’nun Gülmen ve Özakça açıklamasına tepki

HABER MERKEZ – Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’nun 253 gündür açlık grevindeki eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’na ilişkin “Nuriye ile Semih’i evlat edinecek bir sempati içinde olmamı kimse benden beklemesin” sözlerine Veli Saçılık’tan sert tepki geldi.

Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile ihraç edildikleri işlerine geri dönebilmek talebiyle açlık grevi eylemi yapan akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça, eylemlerinin 253’üncü gününde.

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, RS FM’de yayınlanan Yavuz Oğhan’dan Bidebunudinle programında açlık grevindeki eğitimciler Gülmen ve Özakça’ya dair açıklamalarda bulundu.

Feyzioğlu, devletin açlık grevindeki kişilere “müdahale etme yükümlülüğü” olduğunu savundu ve sözlerini “Nuriye ile Semih’i evlat edinecek bir sempati içinde olmamı kimse benden beklemesin” diyerek tamamladı.

TBB Başkanı Metin Feyzioğlu’nun açıklamalarına ise çeşitli kesimlerden sosyal medyada tepki geldi.

Yüksel eylemlerinin sembol isimlerinden KHK ile ihraç edilen sosyolog Veli Saçılık, Twitter’dan “‘İnsan’ ancak bu kadar kansız ve gaddar olur” sözleriyle şu paylaşımı yaptı:

Eğitimcilerin davası yarın

Gülmen ve Özakça’nın yargılandığı davanın dördüncü duruşması 17 Kasım’da (yarın) görülecek.

Daha önceki 3 duruşmaya getirilmeyen Gülmen’in duruşmaya SEGBİS (Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi) ile katılacağı bildirildi.

Eğitimcilerin duruşmasına günler kala Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Nuriye Gülmen’in tedaviyi kabul etmediği için hiçbir müdahalede bulunmadıklarını belirterek, şuur kapanması durumunda müdahale edeceklerini söylemişti.