Ana SayfaDünyaWashington Post: Türkiye’nin ‘YPG’ye silah yardımı kesilecek’ açıklaması sonrası ABD şaşkın

Washington Post: Türkiye’nin ‘YPG’ye silah yardımı kesilecek’ açıklaması sonrası ABD şaşkın

HABER MERKEZİ – ABD’nin saygın gazetelerinden Washington Post, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Trump’ın telefon görüşmesi sonrası Çavuşoğlu’nun yaptığı “ABD YPG’ye silah yardımını kesecek” açıklamasının ABD yönetiminde şaşkınlık yarattığını yazdı.

Cumhurbaşkanı ve AKP lideri Recep Tayyip Erdoğan ‘ın Amerika Birleşik Devleti (ABD) Başkanı Donald Trump ile görüşmesinden kısa süre sonra açıklama yapan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Trump net şekilde bundan sonra YPG’ye silah verilmeyeceği talimatı verdiğini söyledi” demişti.

Ancak ABD’nin öne çıkan gazetelerinden Washington Post’a göre bu açıklama, ABD cephesinde şaşkınlık yarattı.

Gazete, Çavuşoğlu’nun bu açıklamasının ABD’de teyit edilmesinin vakit aldığını yazarken, açıklama sonrası yaşanan gelişmeler şöyle aktarıldı:

İlk başta, yönetimin ulusal güvenlik ekibi Türklerin açıklaması karşısında şaşırmış ve bu konuda ne söyleyecekleri konusunda kararsız görünüyordu. Dışişleri Bakanlığı soruları Beyaz Saray’a yönlendirdi ve Ulusal Güvenlik Konseyi’nden teyit gelmeden saatler geçti. Akşamüzerine doğru, Beyaz Saray silah yardımının kesileceğini teyit etti ancak zamanlama konusunda ayrıntı vermedi.

Beyaz Saray’ın açıklamasında ne denmişti?

Beyaz Saray, dün yapılan görüşme sonrası iki liderin ele aldığı konular hakkında açıklama yapmıştı.

Açıklamada, Trump’ın Erdoğan’ı Suriye’de sahadaki ortaklarına verilen askeri destek hakkındaki planlanan düzenlemeler konusunda bilgilendirdiği ifade edilmişti.

Beyaz Saray’ın açıklamasında şu sözlere yer verilmişti:

Geçmişteki politikalarımızla tutarlı biçimde, artık Rakka’daki savaş bitmişken ve IŞİD’in geri dönmemesini garanti altına alma amaçlı bir istikrar getirme sürecine doğru ilerlenirken, Başkan Trump Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı, Suriye’de sahadaki ortaklarımıza verilen askeri destek hakkındaki planlanan düzenlemeler konusunda bilgilendirdi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Erdoğan'dan Suriye ve Irak'a 'hamle' mesajı: Kararı biz veririz, kenara çekilmeyeceğiz
Sonraki Haber
Komisyon'da 'savaş bütçesi' kabul edildi