Ana SayfaGüncel‘Yer altı şehrine açılan kapı, Kayıp İncil, cinayet ve MİT’: Tarsus’taki ‘gizemli’ evde ne oluyor?

‘Yer altı şehrine açılan kapı, Kayıp İncil, cinayet ve MİT’: Tarsus’taki ‘gizemli’ evde ne oluyor?

HABER MERKEZİ- Mersin’in Tarsus ilçesinde yaklaşık 1 yıldır devam eden kazı ile ilgili ‘gizem’ her geçen gün artıyor. Cinayet iddiaları, kazının arkeolojik olduğu, Kayıp İncil ve Vatikan’dan gelen açıklamaya bir de MİT iddiası eklendi.

Mersin’in Tarsus ilçesi 82 Evler Mahallesi’ndeki bir evin bahçesinde başlatılan kazı, gizlilik içinde 1 yıldır devam ediyor.

Kazı büyüdükçe mahallede göçükler meydana geldi, bu nedenle yol bile çöktü.

Mahalleli, 1 yıldır polis korumasında devam eden kazı için “Ne olduğu belli değil” diyor.

Gizlilik kararı içinde birinci yılını dolduran kazıyla ilgili geçtiğimiz günlerde ise başka iddialar ortaya atıldı.

Vatikan iddiası

Kazıyı gündeme getiren isimlerden Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, olaydaki esrarın “Hıristiyanlığın önemli isimlerinden Tarsuslu Aziz Paul’ün Kayıp İncil’i ile ilgili olduğunu” iddia etti.

Bir yıldır bölgedeki kazıya dair araştırmalar yaptığını ifade eden CHP’li Atıcı, bu kazıdan önce doğrudan Vatikan’dan gönderilen koordinatla define avcılarının çalıştırıldığına dair bilgiler aldığını da söyledi.

Ancak Atıcı’nın bu iddiası üzerine bir açıklama yapan Vatikan, Mersin’in Tarsus ilçesinde süren ‘esrarengiz’ kazıya dahli olmadığını duyurdu.

Vatikan Ankara Büyükelçisi Başpiskopos Paul Russell, Hürriyet’e yaptığı açıklamada, “Vatikan’ın Tarsus’taki herhangi bir arkeolojik kazı veya başka faaliyete dahli yoktur” dedi.

MİT iddiası

Son olarak Yön Radyo’da yayınlanan Bizim Stüdyo programına açıklamalarda bulunan CHP’li vekil, bir başka iddia daha ortaya attı.

10 ay önce kazı bölgesine gittiğinde Milli İstihbarat Teşkilatı’ndan (MİT) olduğunu tahmin ettiği bir görevli ile arasında geçen konuşmayı anlatan Atıcı, görevlinin kendisine “10 gün sabredin, 10 gün içinde açıklamayı bizzat Tayyip Erdoğan yapacak” dediğini ifade etti.

Atıcı, MİT görevlisi olduğunu söylediği görevli ile ilgili şunları söyledi:

Oradaki Milli istihbarat Teşkilatı’ndan olduğunu tahmin ettiğim, düşündüğüm birisi, “Sayın vekilim, bize 10 gün izin verin. 10 gün içinde bizzat Tayyip Erdoğan açıklama yapacak. Uluslararası boyutludur, son derece de milli bir meseledir” gibi bir söylemde bulundu. Ben de “Peki” dedim. Açıklama da yapmadım. Ama üzerinden 10 ay geçti hiçbir açıklama yapılmadı.

Bu konunun yeni bir konu olmadığını belirten Atıcı, 10 aydır devletin kontrolünde yapılan bir kazı olduğuna dikkat çekerek, şöyle devam etti:

Bizzat Tarsus Müze Müdürü’nün Kültür Bakanlığı’na başvurup kurtarma kazısıyla ilgili bir izin almasıyla resmiyet kazanıyor. Fakat burada önceden de pek çok kaçak kazının yapıldığını biliyoruz. Olay çok yeni bir şey değil. İş resmiyet kazandıktan sonra ben de 5 kere o alana gittim. Her defasında içeri girmek istedim ve bir keresinde başarabildim. Oradaki yetkililer, görevliler ve halkla görüştüğümde pek çok senaryo üretilmişti. Bir kazı gizli yapılırsa, üstelik devlet eliyle gizli yapılırsa, hiçbir açıklama yapılmazsa altından bin tane senaryo uydurulur.

İddiaları üzerine Vatikan’dan 24 saat geçmeden konuyla ilgili açıklama geldiğine dikkat çeken CHP’li vekil, “Beni asıl üzen, benim hükümetimden tık yok. Yürütmenin başı olan kişi Tayyip Erdoğan’dan bir cümle yok. Her konuda konuşan, her işin altından çıkan insan burada konuşmuyor” dedi.

Antik kazı iddiası

Konuyla ilgili bir diğer iddia ise hükümete yakınlığıyla bilinen A Haber’in İstihbarat Şefi Kubilay Gürbek’e ait.

Gürbek ise Tarsus’taki ‘esrarengiz’ kazının arkeolojik nitelikte olduğunu öne sürdü:

Tarsus’un bir özelliği var, M.Ö 300 yıl öncesine dayanan bir tarihi var. Herkes bu bölgede bir imparatorluk kurmuş. Yer altı şehirleri oluşmuş. Her imparatorlukta kurulmuş olan gizli yer altı şehirlerinin olduğu bir bölge. Tarsus’un altında gizli yer altı şehirleri var. Meşhur Kırmızı ev, Roma dönemine ait olan bir yer altı şehrine açılan kapının bulunduğu ev. Tarihi yer altı şehrinin dışına açılan kapı bu evin içinde. Bu evin bir avlusu var. Avlu 4 yerden kazılmış. Bu evde bir arkeolojik kazı var.

Cinayet iddiası: Kazıyı başlatan olay…

Tarsus’ta trafik şubede görev yapan, aynı zamanda bölgedeki define kaçakçılığı şebekeleri konusunda emniyete bilgi veren polis memuru Mithat Erdal, 2012’de esrarengiz bir şekilde öldü.

İddiaya göre 2011 Kasım ayında defineciler bir kral mezarı buldu, içinde de 32 altın şamdan, altın sikke ve taslardan oluşan paha biçilmez hazine vardı. Erdal’ın verdiği bilgilerle 7 kişi tutuklandı.

Definecilerin avlusunu kazdığı evi kiralayan Mithat Erdal’ın polis eşi Sibel Erdal, bir gün kocasının kendisine “Beni yakacaklar” dediğini, elindeki CD’yi göstererek “Bu benim teminatım, gerekirse Ankara’ya gidip olup biteni anlatacağım” dediğini aktardı.

Eşinin ifadesine göre Mithat Erdal, öldürülmesinden günler önce de şunları söyledi:

Dün akşam lahit kapağı açılmadan Kaçakçılık Şube benim ihbarımla baskın yaptı. 7 kişi tutuklandı. Ancak bugün baktım ki tutanakta hazineden söz edilmiyor, lahtin içi boş yazıyor. İtiraz ettim. Emniyet Müdürü’ne anlatmaya gittim, beni susturdu. Meğer hepsi şebekenin içindeymiş.

Polis Erdal beylik silahıyla başından vuruldu. Polisin, silahını temizlerken öldüğü iddia edildi.

Eş ise Erdal’ın öldürüldüğü yönünde geçen yıl şikayette bulununca soruşturma başladı.

Savcılık da kazı yapılması talimatı verdi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
ABD'de komünizm karşıtı dernek anket yaptı, sonuç sosyalizm çıktı
Sonraki Haber
Kışanak ve Tuncel'e tahliye yok, HDP'li vekile hapis cezası var