Ana SayfaGüncelYüksel’de eylemin 365. günü: Görüntü alınmasını engelleyen polis 3 kişiyi gözaltına aldı

Yüksel’de eylemin 365. günü: Görüntü alınmasını engelleyen polis 3 kişiyi gözaltına aldı

HABER MERKEZİ – Açlık grevinin 245. gününde olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça ile dayanışmak ve işe iade amacıyla Yüksel Caddesi’nde tam 365 gündür bir araya gelen eylemcilere müdahale eden polis, 3 kişiyi darp ederek gözaltına aldı.

Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile ihraç edildikleri işlerine geri dönebilmek talebiyle açlık grevi eylemi yapan tutuklu akademisyen Nuriye Gülmen ve tutuklu bulunduğu cezaevinden tahliye olan öğretmen Semih Özakça’nın eylemleri 245. gününde.

Gülmen ve Özakça’ya destek olmak ve ihraç edildikleri işlerine geri dönmek için kamu çalışanlarının Yüksel Caddesi’nde başlattığı “İşimizi geri istiyoruz” eylemi ise bugün 365. gününde.

Yüksel’de eylemciler yine etrafı polis bariyerleriyle sarılı olan İnsan Hakları Anıtı önünde açıklama yapmak için Konur Sokak’ta bir araya geldi.

Sokak girişini kalkanlar ve gözaltı aracı ile kapatan polis, grubun geçişine izin vermedi.

Bunun üzerine kalkanların önünde açıklama yapmak isteyen eylemciler, “Açlık grevinin 245’inci gününde Nuriye Semih serbest bırakılsın” yazılı pankart açarak, “Nuriye Semih onurumuzdur” sloganları attı.

Bu sırada pankartı yırtan polis, eylemcilerin etrafını kalkanlarla çevirerek gazetecilerin görüntü almasını engelledi.

Polis 3 eylemciyi darp ederek gözaltına aldı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
IŞİD biterken: Türk-Kürt savaşının fitili yakında yakılabilir – Abdulbari Atwan
Sonraki Haber
Katalan lider Puigdemont’tan AB’ye tepki