Ana SayfaGüncelYüksel’de eylemin 368. günü: Polis 12 kişiyi darp ederek gözaltına aldı

Yüksel’de eylemin 368. günü: Polis 12 kişiyi darp ederek gözaltına aldı

HABER MERKEZİ – Açlık grevinin 248. gününde olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça ile dayanışmak ve işe iade amacıyla Yüksel Caddesi’nde öğlen ve akşam saatlerinde bir araya gelen eylemcilere müdahale eden polis, 12 kişiyi gözaltına aldı.

Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile ihraç edildikleri işlerine geri dönebilmek talebiyle açlık grevi eylemi yapan tutuklu akademisyen Nuriye Gülmen ve tutuklu bulunduğu cezaevinden tahliye olan öğretmen Semih Özakça’nın eylemleri 248. gününde.

Gülmen ve Özakça’ya destek olmak ve ihraç edildikleri işlerine geri dönmek için kamu çalışanlarının Yüksel Caddesi’nde başlattığı “İşimizi geri istiyoruz” eylemi ise bugün 368. gününde.

Polis, öğlen saatlerinde Konur Sokak’ta toplanarak etrafı bariyerlerle çevrili İnsan Hakları Anıtı önünde açıklama yapmak isteyen eylemcilere izin vermedi.

Polis kalkanları önünde açıklama yapmak isteyen grup,  “Açlık grevinin 248’inci gününde Nuriye Semih işe geri alınsın” yazılı pankart açtı.

Pankart açıp, “Nuriye Semih onurumuzdur” sloganları atan eylemcilere müdahale eden polis, 5 kişiyi gözaltına aldı.

Akşam gözaltına alınanlar beyaz bir araca bindirildi

Akşam saatlerinde ikinci kez Yüksel Caddesi’nde açıklama yapmak isteyen eylemcilere polis bir kez daha müdahalede bulundu.

Polis darp ederek gözaltına aldığı 7 kişiyi  alanda bekletilen transit model beyaz bir araca bindirdi.

Bu sırada ayrıca basın mensuplarına da müdahale eden polis, bazı gazetecilere GBT uygulaması yaparak haber takibini engelledi.