Ana SayfaÇalışma YaşamıYüksel’de eylemin 376. günü: Polis 4 kişiyi gözaltına alındı

Yüksel’de eylemin 376. günü: Polis 4 kişiyi gözaltına alındı

HABER MERKEZİ – Açlık grevinin 256. gününde olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça ile dayanışmak amacıyla Yüksel Caddesi’nde öğlen saatlerinde bir araya gelen eylemcilere müdahale eden polis, 4 kişiyi gözaltına aldı.

Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile ihraç edildikleri işlerine geri dönebilmek talebiyle açlık grevi eylemi yapan tutuklu akademisyen Nuriye Gülmen ve tutuklu bulunduğu cezaevinden tahliye olan öğretmen Semih Özakça’nın eylemleri 256. gününde.

Gülmen ve Özakça’ya destek olmak ve ihraç edildikleri işlerine geri dönmek için Yüksel Caddesi’nde sürdürülen “İşimizi geri istiyoruz” eylemi ise 376’ncı gününe girdi.

Eğitimcilerin destekçileri her gün olduğu gibi bugün de İnsan Hakları Anıtı önünde basın açıklaması yapmak için bir araya geldi.

Eylemcilerin anıta doğru yürümesiyle birlikte önleri polis kalkanlarıyla kesildi. Polis engeli önünde basın açıklaması yapmak isteyen eylemciler, “Açlık grevinin 256. gününde Nuriye, Semih işe geri alınsın” pankartını açtı.

“Nuriye, Semih onurumuzdur”, “Emekçiyiz haklıyız kazanacağız” ve “Yaşasın açlık grevi direnişimiz” sloganları atan eylemcilerin, pankartı polislerce yırtıldı.

Polisin müdahalesine rağmen sloganlar atmayı sürdüren eylemcilerden 4’ü darp edilerek gözaltına alındı.


Nuriye Gülmen tahliye edilmedi