Ana SayfaGüncelYüksel’de eylemlerin 363. günü: Polis 6 kişiyi gözaltına aldı

Yüksel’de eylemlerin 363. günü: Polis 6 kişiyi gözaltına aldı

HABER MERKEZİ – Açlık grevinin 243. gününde olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça ile dayanışmak ve işe iade amacıyla Yüksel Caddesi’nde öğlen ve akşam saatlerinde bir araya gelen eylemcilere müdahale eden polis, 6 kişiyi gözaltına aldı.

Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile ihraç edildikleri işlerine geri dönebilmek talebiyle açlık grevi eylemi yapan tutuklu akademisyen Nuriye Gülmen ve tutuklu bulunduğu cezaevinden tahliye olan öğretmen Semih Özakça’nın eylemleri 243. gününde.

Gülmen ve Özakça’ya destek olmak ve işlerine geri dönmek için kamu çalışanlarının Yüksel Caddesi’nde sürdürdükleri “İşimizi geri istiyoruz” eylemi ise 363’üncü gününe girdi.

Yüksel Caddesi’nde bulunan İnsan Hakları Anıtı önünde açıklama yapmak isteyen eylemciler yine polis engeliyle karşılaştı.

Açıklama yapmak isteyen eylemcilere müdahale eden polis Mehmet Dersulu ile İlker Işık’ı yerde sürükleyerek gözaltına aldı.

Akşam 4 kişi daha gözaltına alındı

Akşam saatlerinde ikinci kez Yüksel Caddesi’nde açıklama yapmak için Konur Sokak’ta bir araya gelen eylemciler “Nuriye ve Semih’in açlık grevi 243’üncü gününde, Nuriye ve Semih işe geri alınsın” pankartını açarak slogan atmaya başladı.

Açılan pankartı yırtan polis Veli Saçılık, İlker Işık ve beraberindeki iki kişiyi gözaltına aldı.