Ana SayfaDünya2,5 milyar dolar değerindeki S-400 anlaşmasında imzalar atıldı

2,5 milyar dolar değerindeki S-400 anlaşmasında imzalar atıldı

HABER MERKEZİ – Türkiye ile Rusya arasında 2,5 milyar dolar değerindeki hava savunma sistemleri S-400’e ilişkin nihai anlaşmanın imzalandığı bildirildi.

Türkiye ile Rusya arasında hava savunma sistemleri S-400’e ilişkin nihai anlaşmanın imzalandığı öğrenildi.

Geçtiğimiz günlerde Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli Türkiye’nin Rusya’dan 2 adet S-400 füze sistemi ve 4 füze bataryasının aldığını açıklarken, Rusya savunma sanayi şirketi Rosteh ise anlaşmanının bedelinin 2,5 milyar dolar olduğunu bildirmişti.

Sputnik’in haberine göre son on yıldır Rusya’nın silah envanterinde yer alan ve 400 kilometre menzili olan S-400 füzeleri, yüksek etkili koruma için tasarlanan bir sistem olarak tanımlanıyor.

Ne olmuştu?

Daha önce Rusya ve Türkiye’nin, NATO sistemlerine uyumlu olmadığı belirtilen S-400 füze sistemlerinin sevkiyatına ilişkin kontratı imzaladıkları duyurulmuştu.

Türkiye ile Rusya arasındaki S-400 anlaşmasına dair yorumda bulunan ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü ise “Türkiye bahsedildiği gibi S-400’leri alırsa bu standartlara uymaz ve tabi ki bu bizim için kaygı verici bir durum” demişti.

NATO Askeri Komite Başkanı Petr Pavel de konuya ilişkin yaptığı açıklamada Türkiye’nin S-400 almasının ‘sonuçları’ olacağını ifade etmişti.

Milli Savunma Bakanı Canikli ise NATO’nun karşı çıktığı S-400 savunma sistemlerinin satın alınma işleminin tamamlandığını açıklamıştı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
'Emniyet'te intihar ettiği iddia edilen Araç'ın yeniden otopsisi yapılmalı'
Sonraki Haber
Şirin Tekeli Araştırma Ödülleri'nin kazananları belli oldu