Ana SayfaGüncel267 mezar açılıp cenazeler çıkartılmıştı: Bitlis’te yıkılan mezarlığın fotoğrafları ortaya çıktı

267 mezar açılıp cenazeler çıkartılmıştı: Bitlis’te yıkılan mezarlığın fotoğrafları ortaya çıktı

HABER MERKEZİ – Bitlis’te yıkılan ve PKK’lilere ait 267 mezarın açılıp cenazelerin çıkartıldığı mezarlığın fotoğrafları ortaya çıktı.

Bitlis merkeze bağlı Yukarı Ölek köyü kırsalında bulunan ve farklı dönemlerde yaşamını yitirmiş 267 PKK’linin mezarının bulunduğu Garzan Mezarlığı iş makineleriyle yıkılıp, mezarların açılarak cenazeler İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderilmişti.

Bölgede alınan sokağa çıkma yasağı kararının ardından yıkımın gerçekleştirildiği mezarlığın fotoğrafları ortaya çıktı.

MA’nın yayınladığı fotoğraflarda yerle bir edilen yüzlerce mezar taşının adeta moloz yığınına dönüştüğü görülüyor.

Fotoğraflarda mezarlığın duvarlarının ve  caminin de yıkıldığı görülüyor.

Ne olmuştu?

Bitlis merkeze bağlı Yukarı Ölek köyü kırsalında bulunan ve farklı dönemlerde yaşamını yitirmiş 267 PKK’linin mezarının bulunduğu Garzan Mezarlığı daha önce de Ağustos 2013’te inşası sırasında, Eylül 2015’te ise bir askeri operasyon sırasında tahrip edilmişti.

Geçtiğimiz hafta bölgede alınan sokağa çıkma yasağı kararının ardından mezarlığın iş makineleri tarafından tamamen yıkıldığı, mezarların açıldığı ortaya çıkmıştı.

2014 yılında Kobani’de IŞİD’e karşı savaşırken yaşamını yitirmesi sonrası cenazesi aynı mezarlığa defnedilen YPJ’li Dilan Bingöl’ün babası Lezgin Bingöl’ün çocuğunun cenazesini görmek için jandarmaya yaptığı başvuru sonucu oraya çıkan yıkımda, 267 PKK’nin mezarlardan çıkartılan cenazelerinin İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderildiği öğrenilmişti.

Olayın ortaya çıkmasının ardından Halkların Demokratik Partisi (HDP) Bitlis Milletvekili Mizgin Irgat, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya mezarların açılması ve cenazelerin taşınması kararının kim tarafından verildiğini, uygulamanın hangi mevzuat ya da usule göre gerçekleştirildiğini “Hükümetiniz ne yapmak istiyor?” diyerek sormuştu.

 


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Erdoğan'dan KHK savunması: 'Tek tip Guantanamo'da yaşam tarzı, orada ayaklarına zincir bile takıyorlar'
Sonraki Haber
Trump'ın mülteci programını askıya almasına yargı engeli