Ana SayfaGüncel278 gündür açlık grevindeler: OHAL Komisyonu’na Gülmen ve Özakça çağrısı

278 gündür açlık grevindeler: OHAL Komisyonu’na Gülmen ve Özakça çağrısı

HABER MERKEZİ – Nuriye ve Semih İçin Dayanışma, 278 gündür açlık grevi eyleminde olan eğitimciler için OHAL Komisyonu’na çağrıda bulunarak ‘Dosyalarına dair aldığınız kararları derhal açıklayın’ çağrısında bulunuldu.

Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile ihraç edildikleri işlerine geri dönebilmek talebiyle açlık grevi eylemi yapan akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın eylemleri 278’inci gününde.

Nuriye ve Semih İçin Dayanışma, Gülmen ve Özakça için İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şube binasında basın toplantısı düzenledi. Toplantıya, Veli Saçılık, Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) İstanbul Temsilcisi Ümit Efe’nin yanı sıra dayanışma üyeleri de katıldı.

23 Ocak 2017 tarihli 685 Sayılı KHK ile 7 üyeli Olağanüstü Hal İşlemleri İnceleme Komisyonu’nun (OHAL Komisyonu) kurulduğunu belirten Ümit Efe, 17 Temmuz 2017’den itibaren başvuru almaya başlayan komisyona Gülmen ve Özakça’nın 20 Temmuz’da başvuru yaptıklarını hatırlattı.

‘Nuriye ve Semih’i yaşamın kıyısına itmeye hakkınız yok’

TİHV Temsilcisi Efe, OHAL Komisyonu Başkanvekili Devlet Denetleme Kurulu Uzmanı Salih Tanrıkulu ile OHAL Komisyonu üyelerine şu çağrıda bulundu:

  • Nuriye ve Semih’in dosyalarına dair alınan kararı derhal açıklayın.
  • Komisyonunuzun çalışıp çalışmadığı bir muammadır, bu belirsizliğe bir açıklık getirin.
  • Yüzbinlerce insanın yaşamını çalmaya, Nuriye ve Semih’i yaşamın kıyısına itmeye hakkınız yok.
  • Derhal ve siyasi müdahaleden bağımsız Nuriye ve Semih’e dair devam eden bu süreci kamuoyuna açıklayın.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, dün katıldığı bir televizyon programında, “OHAL Komisyonu önümüzdeki hafta bazı kararlarını açıklayabilir” dedi ve şöyle devam etti:

Komisyon karar aşamasında, bazı dosyaların raporları tamamlandı. Komisyon kararlarını tek tek açıklamayacak, ilgili kişilere göndereceğini, büyük ihtimal haftaya veya bir sonraki hafta açıklanacak. OHAL Komisyonu, araştırması biten dosyaları öncelikli olarak değerlendirdi.

Hükümet Sözcüsü Bozdağ’dan yeni KHK açıklaması



PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Siena'da 'Yılın fotoğrafı' Randy Olson'dan
Sonraki Haber
'Islık dili' ve Hıdırellez UNESCO listesine girdi