Ana SayfaGüncel58 bin 500 hükümlü ve tutukluya ‘tek tip’ dayatılacak

58 bin 500 hükümlü ve tutukluya ‘tek tip’ dayatılacak

HABER MERKEZİ – Son KHK ile çıkartılan ‘tek tip kıyafet’ uygulamasıyla cezaevlerindeki kaç hükümlü ve tutuklunun tek tip kıyafet giymeye zorlanacağı ortaya çıktı. Düzenlemeyle 6 bin 800 tutuklu ve hükümlüye “badem kurusu renginde tulum”, 51 bin 700 tutuklu ve hükümlüye ise “gri renkte tulum” giymeleri dayatılacak.

Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında hazırlanan 696 sayılı KHK ile cezaevlerinde tutuklu ve hükümlülerin duruşmalara getirilirken tek tip kıyafet giymeleri yönündeki düzenlemeye göre artık “Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya veya bu düzen yerine başka bir düzen getirmeye veya bu düzenin fiilen uygulanmasını önlemeye teşebbüs” ve “Cumhurbaşkanına suikast ve fiili saldırı” gibi iddialardan yargılanan tutuklular ve hüküm giyenler duruşmalara götürülürken “badem kurusu renginde tutulum” giymek zorunda olacak.

Aynı KHK ile “Türkiye Cumhuriyeti Hükümetine karşı silahlı isyan”, “Devletin güvenliğine karşı suçlar” ile “Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar” nedeniyle “örgüt kurma, suç için anlaşma ve örgüte silah sağlama” iddialardan tutuklu yargılanan ve hüküm giyenlere ise “gri renkli tulum” giyme zorunluluğu getirildi.

Hürriyet gazetesinin AA muhabirine dayandırdığı habere göre KHK ile düzenlenen ‘tek tip kıyafet’ uygulaması 58 bin 500 hükümlü ve tutukluyu kapsıyor.

Bu kapsamda darbe girişiminden tutuklu ve hükümlü bulunan 6 bin 800 kişiye duruşmalara götürülürken “badem kurusu renginde tulum” giydirilecek.

Düzenlemeyle 51 bin 700 tutuklu ve hükümlü ise duruşmalara katılırken “gri renkte tulum” giydirilme zorunluluğu getiriliyor.

Habere göre kadın tutuklu ve hükümlülerin duruşmalara katılırken giyecekleri badem kurusu ve gri renkli kıyafetlerin şeklinin nasıl olacağı ise Adalet Bakanlığı tarafından düzenlenecek yönetmelikle belirlenecek.

 

 


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
'Denizi kara, karayı para' yapınca: Rize'de deniz dolgusu binlerce kişiyi evsiz bırakabilir
Sonraki Haber
📸 | Fotoğraflarla: Rus sokak sanatçısı Dudnikova Eugene’den ‘ağaç graffitisi’