Ana SayfaÇalışma Yaşamı60 bin üyeli Belediye-İş’e kayyum atanabilir

60 bin üyeli Belediye-İş’e kayyum atanabilir

HABER MERKEZİ – Yaklaşık 60 bin üyesi bulunan Belediye-İş’in ihraç ettiği yöneticiler açtıkları davayı kazandı. Böylelikle sendikanın genel kurulunda alınan tüm kararlar iptal edildi. Süreci değerlendiren avukat Ekin Ela Baykal, “Bir üst mahkeme kararı onarsa sendikada kayyum göreve başlayacak” dedi.

Türk-İş’e bağlı Türkiye Belediyeler ve Genel Hizmetler İşçileri Sendikası’nın (Belediye-İş) 25 Aralık 2016 tarihinde yaptığı olağanüstü genel kurulunda ihraç ettiği şube yöneticilerinin açtığı dava geçtiğimiz hafta sonuçlandı.

Ankara 21. İş Mahkemesi, “genel merkez olağanüstü genel kurulunda alınan tüm kararların tüm sonuçları ile iptaline” hükmetti.

Kararla, yaklaşık 60 bin üyesi bulunan sendikadan beşinci kez ihraç edilmiş olan Belediye-İş İzmir 6 No’lu Şube Başkanı Buket Mertoğlu Gürpınar’ın yanı sıra aynı şubenin Mali Sekreteri Azmi Gül, Çevre Belediyeler Şube Başkanı Salih Er, 1 No’lu Şube Başkanı Zeynel Ersoy ve Başkan Yardımcısı Necdet Deligöz görevlerine geri döndü.

Kayyum atanabilir

Duvar’dan Özlem Akarsu Çelik‘e kararı değerlendiren Buket Mertoğlu Gürpınar’ın avukatı Ekin Ela Baykal, “Mahkemenin verdiği karar işçi sınıfını ilgilendiren çok önemli bir karar çünkü seçilmiş olanların, sadece genel merkezin tasarrufuyla alınamayacaklarını yargı kararıyla ispatladık. Karara istinaf yolu açık. Bir üst mahkeme kararı onarsa sendikada kayyum göreve başlayacak” dedi.

Sendika yönetimi aleyhine açılmış başka davaların da bulunduğunu belirten Buket Mertoğlu Gürpınar ise “Bunlar sendikacılığın üniversitesini bitirmiş de ölene kadar bu işi yapacakmış gibi görüyorlar kendilerini. Onlar nasıl antidemokratik uygulamalarından vazgeçmiyorsa biz de demokrasi mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz” diye konuştu.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Pakistan'da kiliseye saldırı: En az 8 kişi yaşamını yitirdi, onlarca yaralı var
Sonraki Haber
Kılıçdaroğlu'na bir 'uyarı' da Akdağ'dan: Vazgeçmezse kendisi zarar görecek