Ana SayfaGüncelAbdullah Gül’ün KHK çıkışına AKP’den tepki: 2019’un provasını yapıyor

Abdullah Gül’ün KHK çıkışına AKP’den tepki: 2019’un provasını yapıyor

HABER MERKEZİ – ‘Cezasızlık’ düzenlemesini getiren son KHK için “Kaygı verici” diyen Abdullah Gül’e AKP’den ilk cevap Şamil Tayyar’dan geldi. AKP’li vekil, “Gül 2019’un provasını yapıyor” dedi.

696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile getirilen ‘cezasızlık’ düzenlemesini eleştiren 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e AKP’den tepki geldi.

696 sayılı KHK’nin “15 Temmuz darbe girişimi ve sonrasındaki eylemlere müdahale eden sivillerin cezai sorumluluğunu kaldıran” maddesini şu sözlerle eleştirmişti:

15 Temmuz hain darbe teşebbüsüne karşı arkasına bakmadan sokağa çıkıp direnen kahraman vatandaşlarımızı koruma amacıyla çıkartıldığını düşündüğüm 696 sayılı KHK’nın yazımındaki hukuk diliyle bağdaşmayan muğlaklık, hukuk devleti anlayışı açısından kaygı vericidir. İlerde hepimizi üzecek olaylara ve gelişmelere fırsat vermemek için gözden geçirileceğini ümit ediyorum.

Gül’ün açıklamasına AKP cephesinden ilk yanıt partinin Antep Milletvekili Şamil Tayyar’dan geldi.

Gül’ün çıkışını “2019’un provasını yapıyor” diye değerlendiren Tayyar, “Abdullah Gül, muhaliflerle arasında paydaşlık oluşturmaya, Ak Parti ile arasındaki mesafeyi açmaya çalışıyor. Ne yapsa nafile” dedi.


‘Hukuksuzluktan barbarlığa’: KHK ile ‘cezasızlık’ düzenlemesine siyasetçiler, hukukçular ve tarihçiler ne diyor?


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
‘Türkiye dört S-400 bataryasını aldı, sevkiyat 2020’de’
Sonraki Haber
Rektör İbiş kontenjanı artırdı, oğlu üniversiteye yatay geçiş yaptı