Ana SayfaGüncelAhmet Türk: ‘Tek tip kıyafet’ uygulaması sadece bir elbise kararı değil

Ahmet Türk: ‘Tek tip kıyafet’ uygulaması sadece bir elbise kararı değil

HABER MERKEZİ – Ahmet Türk, son KHK ile karara bağlanan ve bir ay içerisinde uygulanacağı belirtilen ‘tek tip kıyafet’ uygulamasının sadece bir elbise kararı olmadığını belirterek, “Kürtleri sessiz kılma kararıdır” dedi.

Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında hazırlanan ve dün Resmi Gazete’de yayımlanan iki yeni Kanun Hükmünde Kararname’den (KHK) 696 sayılı olanında, cezaevlerinde tutuklu ve hükümlülere ilişkin ‘tek tip kıyafet’ uygulamasına dair hükümler de yer aldı.


İki yeni KHK yayımlandı: Binlerce ihraç var, ‘tek tip kıyafet’ uygulaması getirildi


Deneyimli Kürt siyasetçi Ahmet Türk, KHK’yle getirilen “tek tip kıyafet” uygulamasına ilişkin MA’dan Rıfat Şahin’e konuştu.

Ahmet Türk, uygulamanın bir halkı sessiz bırakma girişimi olduğunu söyledi.

12 Eylül dönemini hatırlatan Türk, “Bu siyaset baskı üzerine yürüyor. 12 Eylül’de de böyle bir girişim olmuştu. O dönemde de tek tip kıyafet dayatması yapılmıştı. Bu karar sadece bir elbise kararı değil Kürtleri terbiye etme kararıdır. Kürtleri sessiz kılma kararıdır” dedi.

Girişilen uygulamanın karışıklığa sebebiyet vereceğini de söyleyen Türk, “Bu devletin aklı, önündeki sorunları diyalog ve çözüm yoluyla çözmeyi önüne koymuyor. ‘Halk nasıl zarar görür’ yolu üzerinde yürüyorlar” ifadelerini kullandı.


Demirtaş: Tek tip kıyafet verilirse parçalayıp çöpe atacağız


Bozdağ’dan ‘Tek tip kıyafet’ açıklaması: 1 ay içinde yürürlüğe girecek



PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Yıldırım: Kamuya 110 bin personel alınacak
Sonraki Haber
Fırat'tan AKP'deki Kürt vekillere: Eğer bunca hakarete rağmen orada duruyorlarsa...