Ana SayfaGüncelAKP’den Gül’e: Medya üzerinden konuşması üzücü

AKP’den Gül’e: Medya üzerinden konuşması üzücü

HABER MERKEZİ – Son KHK için “Hukuken muğlak” diyen Abdullah Gül’e yanıt veren AKP Sözcüsü Mahir Ünal, “Eğer eksik gördüğü bir şey varsa, bunu cumhurbaşkanımızla ya da başbakanımızla konuşacakken, medya üzerinden konuşması üzücüdür” dedi.

696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile getirilen ‘cezasızlık’ düzenlemesini eleştiren 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e hem AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan hem de AKP’den tepkiler gelmişti.

KHK için “İleride durumdan vazife çıkaracak bazıları hepimizi çok üzecek olaylara vesile verebilirler” diyen Gül’e bir yanıt da AKP MKYK’sinin ardından geldi.

AKP Sözcüsü Mahir Ünal MKYK toplantısının ardından yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Bizim bir ilkemiz vardır. Dostlarımızın bizle medya üzerinden konuşması bizi üzer. Eğer gördükleri bir eksiklik varsa biz istişare yaparız. Eğer eksik gördüğü bir şey varsa, bunu cumhurbaşkanımızla ya da başbakanımızla konuşacakken, medya üzerinden konuşması üzücüdür.

Ahlak olarak da AK Parti’li olarak birbiri ile medya üzerinden konuşmamaktır. İstişare ile yürütmektir. Sayın Gül’ün cumhurbaşkanımızla bir teması olmamıştır.

Ne olmuştu?

Abdullah Gül, 696 sayılı KHK ile getirilen ‘cezasızlık’ düzenlemesini eleştirmiş, şunları söylemişti:

15 Temmuz hain darbe teşebbüsüne karşı arkasına bakmadan sokağa çıkıp direnen kahraman vatandaşlarımızı koruma amacıyla çıkartıldığını düşündüğüm 696 sayılı KHK’nın yazımındaki hukuk diliyle bağdaşmayan muğlaklık, hukuk devleti anlayışı açısından kaygı vericidir. İlerde hepimizi üzecek olaylara ve gelişmelere fırsat vermemek için gözden geçirileceğini ümit ediyorum.

Gül’ün açıklamasına ilk tepki AKP’li Şamil Tayyar’dan gelmişti. Tayyar, “Gül 2019’un provasını yapıyor” demişti.

Ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan da Gül’e cevaben “Bir muğlaklıktan bahsetmiş olması üzücüdür. Neye dayanarak siz böyle bir muğlaklıktan bahsediyorsunuz?” ifadelerini kullanmıştı.

Gül’ün bu tepkilere yanıtı ise, “Önemli konularda görüşlerimi halkla paylaşmak da bir sorumluluk benim için. Bunun arkasında bir mesele aramanın da anlamı olmadığı kanaatindeyim” olmuştu.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Yüksel'de 416’ncı gün: Veli Saçılık dahil beş eylemci darp edilerek gözaltına alındı
Sonraki Haber
Yeni asgari ücret açıklandı