Ana SayfaGüncelAKP’nin Ataşehir Belediye Başkanı adayı belli oldu

AKP’nin Ataşehir Belediye Başkanı adayı belli oldu

HABER MERKEZİ – CHP’li Ataşehir Belediye Başkanı İlgezdi’nin hakkındaki yolsuzluk iddiaları nedeniyle görevden uzaklaştırılmasının ardından başkan vekilliği için AKP’nin adayı Mustafa Cevat Arzık oldu.

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılmasının ardından, AKP’nin belediye başkan vekili adayı açıklandı.

AKP İl Başkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre Ataşehir Belediye Başkan Vekili adayının belirlendiği Ataşehir İlçe Meclis Grubu Toplantısı, İl Başkanı Selim Temurci’nin de katılımıyla gerçekleştirildi.

Toplantıda, başkan vekili adaylığına Mustafa Cevat Arzık seçildi.

Ne olmuştu?

Ekim ayında Cumhurbaşkanı Erdoğan Ankara ve Bursa’nın da aralarında olduğu kimi belediye başkanlarından istifalarını istemiş, belediye başkanları da istifalarını duyurmuştu.

İstifalar sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Diğer partiler sorunlu belediyelerine müdahale etsin, yoksa gereğini yaparız” demişti.

Erdoğan, “Bütün belediyeler zaten inceleniyor, takip ediliyor. İncelemeler yapıldığında herhangi bir şey yakalanırsa, öyle bir durumda gerekli müdahale elbette yapılır” diye konuşmuştu.

Erdoğan’ın sözlerine yanıt veren CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ise, “Bizim belediyelerde günün 24 saatinde müfettiş var zaten. İstediğini denetlesin” açıklamasında bulunmuştu.

Bu polemik sürerken 8 Aralık’ta CHP’li Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, İçişleri Bakanlığı’nca görevden alınmıştı.

Görevden alınan İlgezdi, “Bu, siyasi bir davadır” derken, CHP’li Engin Altay bunun ‘irade gaspı’ oluğunu ifade etmiş, CHP lideri Kılıçdaroğlu da ‘Ataşehir kararı hukuksuz’ deyip belediyelere ‘sahip çıkma’ çağrısı yapmıştı.

Son olarak CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, 5 ilde belediyelere operasyon hazırlığı olduğunu söylemişti:

Aydın’da, Adana’da, Ankara’da, İzmir’de ve İstanbul’un birçok belediyesinde operasyon yapma hazırlıkları olduğunu biliyoruz. Bu operasyonlar, siyasi operasyonlardır. Bizi yıldıramazsınız. Biz belediye başkanlarımızı AKP’ye yedirmeyeceğiz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise 15 Aralık’ta yaptığı açıklamada Ataşehir Belediye Başkanı’nın görevden uzaklaştırılmasını ‘güzel’ olarak nitelemiş, “Daha çok şeyler gelecek” sözleriyle diğer belediyelere de operasyon sinyali vermişti.

 


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Meteoroloji uyardı: İstanbul'a yağış geliyor, hava 10 derece soğuyacak
Sonraki Haber
Aidiyetsizliğin ayıpsızlığı