Ana SayfaGüncelAnkara Valiliği’nden Demirtaş ve Yüksekdağ yasağı

Ankara Valiliği’nden Demirtaş ve Yüksekdağ yasağı

HABER MERKEZİ – Ankara Valiliği, Figen Yüksekdağ, Selahattin Demirtaş ve İdris Baluken’in duruşmalarına destek amacıyla yapılacak eylem ve etkinlikleri yasakladı.

Ankara Valiliği, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Yargıtay tarafından parti üyeliği ve vekilliği düşürülen HDP eski Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ve HDP milletvekili İdris Baluken’in 6-7 Aralık tarihlerinde yargılandıkları davaların duruşmalarına destek için yapılacak eylemleri “kamu güvenliğini” gerekçe göstererek yasakladı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, HDP Genel Merkezi tarafından yapılması muhtemel eylem ve etkinliklere katılım sağlanması yönünde çağrılar yapıldığı tespit edildiği belirtilerek şu ifadelere yer verildi:

Söz konusu dava duruşmaları ile ilgili olarak Sincan Cezaevi/ Adliyesi Kampüsü ile Ankara Adliyesi önü ve çevresinde oluşturulacak topluluğun bazı terör örgütleri tarafından suistimal edilerek muhtemel hedef teşkil edeceği; terör örgütleri tarafından katılımcılar ve vatandaşlara yönelik eylem yapılabileceği; böylelikle kamu düzeni, suç işlenmesinin önlenmesi, genel sağlığın ve genel ahlakın veya başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunmasını tehlikeye düşürebileceği değerlendirilmektedir.

Bu nedenlerle 6-7-8 Aralık tarihlerinde başta Sincan Cezaevi/Adliyesi Kampüsü önü ve çevresi ile Ankara Adliyesi önü ve çevresi olmak üzere Ankara genelinde umuma açık alanlarda “kanuna aykırı her türlü toplanma, yürüyüş, oturma eylemi, anma toplantısı ve bu gibi eylem/etkinliklerin 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 11/C maddesine göre il sınırları içerisinde huzur ve güvenliğin, kişi dokunulmazlığının, tasarrufa müteallik emniyet kamu esenliğinin sağlanması amacıyla 2911 sayılı Toplantı Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’nun 17. maddesi ve 2935 sayılı Olağanüstü Hal Kanunu’nun 11. maddesinin K ve M bendi hükümleri doğrultusunda yasaklandığı…


Yüksekdağ davası: Yurtdışından gelen heyetler ‘talimat var’ denilerek salona alınmadı

398 gün sonra: Demirtaş davası başlıyor


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Adı konulmamış bir ekonomik kriz dönemi: 'İnşaat sektöründe en az 300 bin kişi işsiz kalabilir'
Sonraki Haber
222 uçuş iptal edildi: Almanya'da pilotlar mültecileri sınır dışı etmeyi reddediyor