Ana SayfaGüncelAnkara’da ‘uyarı ateşi’ açan bir polis, meslektaşını vurdu

Ankara’da ‘uyarı ateşi’ açan bir polis, meslektaşını vurdu

HABER MERKEZİ – Ankara’da kimlik kontrolü için otobüsten indirilen bir şüphelinin kaçması sonucu ‘uyarı atışı’ yapan bir polis, ‘kazayla’ meslektaşını vurarak öldürdü.

Ankara’nın Gölbaşı ilçesinde kimlik kontrolü için otobüsten indirilen bir şüphelinin kaçması sonucu “uyarı ateşi” açan bir polis, bir diğer polisi ‘kaza sonucu’ vurduğu bildirildi.

Yaralanan polis kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Anadolu Ajansı (AA) ilk geçtiği haberde, polisin otobüsten indirilen bir şüphelinin açtığı ateşte hayatını kaybettiğini öne sürmüştü.

Hürriyet gazetesinde yer alan habere göre ise Siirt-İstanbul seferini yapan bir yolcu otobüsü kimlik kontrolü amacıyla Gölbaşı girişinde durduruldu.

Gazetedeki habere göre olay şu şekilde gerçekleşti: Polis kontrol sırasında biri kadın iki kişiden şüphelendi. Polis, erkek olan şüpheliden çantasını alarak aşağı inmesini istedi. Şüpheli aşağı iner inmez kaçmaya başladı. Polisler şüpheliyi yakalamak için peşinden koştu ve “uyarı ateşi” açtı. Uyarı atışı yapan bir polis, ‘kazayla’ meslektaşını vurdu.

Ankara Valiliği’nden açıklama

Ankara Valiliği, kimlik kontrolü için otobüsten indirildikten sonra kaçan ve sabıkası bulunduğu öne sürülen kişinin yakalandığını açıkladı.

Valilikten yapılan açıklamada, “19.12.2017 Salı günü, saat 05.00 sularında Siirt-İstanbul seferini yapan bir yolcu otobüsü, Gölbaşı girişindeki uygulama noktasında polis ekiplerince durdurulmuş, kimlik kontrolü sırasında, şüphe üzerine araçtan indirilen kişi üst araması yapıldığı sırada kaçmaya başlamıştır. E.İ. isimli şahsı yakalamak için yaşanan kovalamaca sırasında, polis memuru Hakan Can, kazaen açılan ateş sonucu şehit olmuştur” dendi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Irak Kürdistan Bölgesi'nde hükümet protesto edildi
Sonraki Haber
RSF'nin raporu: Tutuklu gazeteciler sıralamasında Türkiye ilk beşte