Ana SayfaGüncel‘Ataşehir kararı hukuksuz’ diyen Kılıçdaroğlu’ndan belediyelere ‘sahip çıkma’ çağrısı

‘Ataşehir kararı hukuksuz’ diyen Kılıçdaroğlu’ndan belediyelere ‘sahip çıkma’ çağrısı

HABER MERKEZİ – Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin görevden uzaklaştırılmasına tepki gösteren CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “Bu karar hukuksuzdur. Verilemeyecek hiçbir hesabımız yoktur” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin görevden uzaklaştırılmasına tepki gösterdi.

İstanbul’da Ataşehir Belediyesi’nde konuşan CHP lideri, “Bu basın toplantısı asla bir savunma değil. Bilgilendirme amacıyla yapılıyor” dedi.

Battal İlgezdi’nin daha önce medyada yer alan haberler üzerine, doğrudan savcılığa gidip kendisini ve ailesini ihbar ettiğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, “O soruşturmaların tamamı yapılmıştır ve (Battal İlgezdi) aklanmıştır. Yapılmak istenen tam bir haysiyet cellatlığıdır” dedi.

“Hukuku iğfal edeceklerine neden cesaret edip karşımıza çıkmıyorlar” diyen Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

Biz onlara belge gösterdik, onlar da hesabını verselerdi. Bizim belediye başkanları Man Adaları’nda şirket mi kurdu? Bütün banka hesapları, kredi kartları, yaptığı her alış veriş denetlendi. Biz denetlenmekten korkmayız. Ama haysiyet cellatlığına karşı çıkarız. Buna asla izin vermeyiz.

CHP lideri Ataşehir Belediyesi önünde halka hitap ettiği konuşmada ise seçimle gelen belediye başkanına sahip çıkma çağrısı yaptı.

CHP lideri, “Takipsizlik verilen davalar dolayısıyla belediye başkanımızı açığa alıyorlar. Sözde gözdağı veriyorlar” diye konuştu ve ekledi: “Sanıyorlar ki, biz korkacağız. Senin feriştahın gelse bizi korkutamaz”.

İtirafçı olan Rıza Sarraf’ın tanık sıfatıyla ifade verdiği, ABD’de görülen İran’a yönelik yaptırımları delme ve kara para aklama davasına da değinen CHP lideri, şunları söyledi:

Daha düne kadar Reza’nın önüne yatanlar, niye onlara bir şey yapmadınız? Ayakkabı kutularında dolarları istifleyenlere niye bir şey yapmadınız? Sizde vicdan, ahlak yok mu? Senin de bütün kirli hesaplarını çıkaracağım. Bana hesap mı sormak istiyorsun? Sormazsan namertsin. Mücadeleyi sonuna kadar yapacağız.

Kılıçdaroğlu’nun ailesi nesi varsa getirin meclise hepsini soruşturun dedim ama onlar buna cesaret edemiyorlar. Çünkü onlar Reza’dan rüşvet aldılar malı götürdüler. Torunu diyecek ki, bir dönem Reza diye bir adam vardı, bu adam rüşvet dağıttı. Bunun dosyasını kim kapattı? Bu diyecek ki ben kapattım. Senin evine de mi ayakkabı kutusu kondu, niye bunu yapıyorsun?

Her kuruşun hesabını soracağız. Haksızlıklar karşısında susan dilsiz şeytandır. Bütün vatandaşlarıma çağrı yapıyorum, belediye başkanlarınıza sahip çıkınız. 20 Temmuz’da bir darbe yaptılar, şimdi yerelde bir darbe yapmak istiyorlar. Biz bunu size yedirmeyiz, sana parça parça yediririz bunları.

Ne oldu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçtiğimiz aylarda , “Diğer partiler sorunlu belediyelerine müdahale etsin, yoksa gereğini yaparız” demesinden sonra dün, CHP’li Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, İçişleri Bakanlığı’nca görevden alındı.

Görevden alınan İlgezdi, “Bu, siyasi bir davadır” derken, “Benim alnım ak başım dik, kendini şikayet eden tek belediye başkanı benim. Hodri meydan, gitsinler kendi belediye başkanlarını şikayet etsinler. Neymiş ‘evrak karartıyormuşuz.’ Medya elinizde, yargı elinizde gereğini yapın” diyor.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Anlatı sinemasına karşı: Kiarostami’nin Koro'sunda ses ve sessizlik
Sonraki Haber
Ataşehir'in ardından Muğla: CHP'li belediyeler 'denetim' kıskacında