Ana SayfaGüncelBahçeli gibi düşünmüyor: MHP’li vekil KHK’leri eleştirdi, ‘Hedef toplumu teslim almak’ dedi

Bahçeli gibi düşünmüyor: MHP’li vekil KHK’leri eleştirdi, ‘Hedef toplumu teslim almak’ dedi

HABER MERKEZİ – MHP Milletvekili Atila Kaya, son çıkarılan kararnamelere tepki gösterdi ve ‘hukuk devletinin tabutuna son çivi çakıldığını’ belirtti. KHK ile getirilen “tek tip kıyafet” için ’12 Eylül’e dönüş’ yorumu yapan Kaya, “Burada amaç, insanları kişiliksizleştirmek, kendi bedenine, düşüncesine, inancına yabancılaştırmak ve asıl hedef toplumu teslim almak” dedi.

12 Eylül döneminde cezaevinde yatmış olan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İstanbul Milletvekili Atila Kaya, Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında çıkarılan son iki Kanun Hükmünde Kararname’ye (KHK) tepki gösterdi.

Cezaevinde bulunduğu yaklaşık 1 yıl boyunca ‘tek tip’ kıyafet giydiklerini anlatan Kaya, yaşadıklarını “Bireysel olarak bunu yaşamış tecrübe etmiş bir kişinin duygu ve düşünceleri olarak ifade edeyim” dedi ve sözlerine şunu ekledi:

O elbiseyi giydiğim zaman tüm bedenimi sanki teslim alınmış gibi bir duygu kapladı.

Duvar’dan Nergis Demirkaya’ya konuşan MHP’li Kaya, ‘tek tip’ eleştirilerini şöyle dile getirdi:

Getirilen tek tip elbise yeniden 12 Eylül uygulamalarına dönüş. Bununla asıl yapılmak istenen hem cezaevinde yatan insanları hem de toplumu teslim almak. Zaten dışarıda topluma bir deli gömleği giydirilmiş. Cezaevlerinde de bunun en sert uygulamalarını yaparak, tek tip kıyafetle insanları kişiliksizleştirmek, kendi bedenine, düşüncesine, inancına yabancılaştırmak amacı güdülüyor. Bir işkence yöntemi olarak kendinize yabancılaştırmak, sizi teslim almak hedefleniyor. Cezaevi üzerinden de topluma ders verilmek isteniyor, ‘Bakın bunlardan ibret alın aklınızı başınıza toplayın’ mesajıdır bu.

Masuniyet karinesine de dikkat çeken Kaya, “Ceza almamış bir kişiye nasıl suçlu gibi davranılabilir?” diye sordu.

Partisinin lideri Devlet Bahçeli’nin aksine Kaya, son çıkan KHK’lerle ilgili “Bir süredir anayasa ve hukuk devleti olmaktan hızla uzaklaşıyorduk. Yeni 2 KHK, anayasanın üstünlüğü, hukuk devleti anlayışının konulduğu tabuta son bir çivi çakmak anlamına geliyor” dedi ve şöyle devam etti:

Hukuk askıya alınmış. Dolayısıyla içerik tartışmasının anlamı yok. Bu KHK’ların kendisi ne kadar hukuka uygun ki biz içeriklerinin hukuka uygunluklarını tartışalım. OHAL şartlarında Türkiye’de hukuk askıya alınmıştır. Sözde bir anayasa var ama bizzat anayasa ona uymakla yükümlü olanlarca her gün ihlal ediliyor.

Bahçeli ne demişti?

MHP Genel Başkanı Bahçeli, ’15 Temmuz darbe girişimi ve terör eylemleri ile bunların devamı niteliğindeki eylemlerin bastırılması için hareket eden’ sivillere yargı dokunulmazlığı getiren KHK’yi “Ne var bunda? 15 Temmuz’da milli beka, zillet ve zulmet dolu saatlerde bizzat millet tarafından savunulmuştur. Bundan gocunanlar FETÖ’nün kurşun askerleridir” sözleriyle savunmuştu.


Bahçeli’den KHK ile ‘cezasızlık’ düzenlemesine destek


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Roboskili Servet Encü: 6 yıldır ne zaman uçak sesi gelse neresi bombalanacak diye düşünüyorum
Sonraki Haber
Devrim'in sanatı – Emre Tansu Keten