Ana SayfaGüncelBakan açıkladı: Deniz Kuvvetleri’ne satılan konservelerde at eti tespit edildi

Bakan açıkladı: Deniz Kuvvetleri’ne satılan konservelerde at eti tespit edildi

HABER MERKEZİ – Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı için kutulanmış et konservelerinin bir kısmında “at eti” tespit edildiğini açıkladı.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na satılan konservelerde at eti bulundu.

Olay, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun Gölcük Donanma Komutanlığı’na bozuk et ve at eti satıldığı iddialarıyla ilgili yazılı soru önergesi vermesiyle ortaya çıktı.

DHA’dan Ferit Aslan’ın haberine göre Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı için 2015 yılında alınan 12 bin 500 kilo kutulanmış et konservelerinin 4 bin 50 kilosunda ‘at eti’ tespit edildiğini açıkladı.

Canikli, ilgili firma ile sözleşmenin feshedilip, suç duyusunda bulunulduğunu, tespit edilen at etinin de personelin tüketimine sunulmadan imha edildiğini bildirdi.

Bakan Canikli’nin konuya ilişkin açıklaması şöyle:

Kavurmanın 8 bin 950 kilosu sorunsuz tüketilmiş, ancak kalan 5 bin 550 kg için muhtelif zamanlarda kapak açıldığında koku geldiğinin tespiti üzerine, yüklenici firmadan ürünleri değiştirmesi talep edilmiştir. Yüklenici firma tarafından yeni getirilen kavurmalar serolojik analizler için Bursa Gıda ve Yem Kontrol Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’ne gönderilmiş, yapılan analizler sonucunda 4 bin 50 kilo kavurmada at eti tespit edilmiştir.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Google'ın hakkınızda depoladığı verileri birkaç basit adımda nasıl silersiniz?
Sonraki Haber
Tutuklularla yüz yüze görüşüldü: İHD'den cezaevlerindeki hak ihlalleri raporu