Ana SayfaGüncelBaşsavcılıktan ‘Bylock’ açıklaması: 11 bin 480 numaraya iradeleri dışında yüklenmiş

Başsavcılıktan ‘Bylock’ açıklaması: 11 bin 480 numaraya iradeleri dışında yüklenmiş

HABER MERKEZİ – Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından darbe girişimi soruşturmalarında önemli delillerden biri olarak kabul edilen ‘ByLock’la ilgili yapılan açıklamada 11 bin 480 GSM numarasının iradeleri dışında Bylock’a yönlendirildiği belirtildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan, şifreli haberleşme ağı olduğu belirtilen ve 15 Temmuz darbe girişimi soruşturmalarında önemli delil olarak görülen ‘Bylock’ ile ilgili açıklama geldi.

Açıklamada 11 bin 480 GSM numarasının iradeleri dışında Bylock’a yönlendirildiği ve bu kişiler üzerinden yeniden değerlendirme yapılacağı belirtildi.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

ByLock örgüt içi gizli haberleşme amacıyla geliştirilmiş ve bu özelliğiyle yürütülen soruşturmalarda örgüt üyeliğinin ispatında başvurulan önemli bir delildir. Uygulamanın bu özelliği ile delil değeri Yargıtay içtihatlarıyla da teyit edilmiş, kişilerin bu ağa dahil olduğunu kesin kanaate ulaştıracak teknik verilerle tespiti halinde örgüt üyeliğinin dayanağı olacağı ortaya konulmuştur” denildi. Açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “Detaylı inceleme neticesinde, benzer özellikler taşıyan 11 bin 480 GSM kullanıcısının Bylock IP’sine yönlendirildikleri tespit edilmiştir. Bu karartmayı yapan şüpheliler konusunda soruşturma devam etmektedir. 11 bin 480 GSM numarasıyla ilgili tespitler il başsavcılıklarına, başsavcılıklara iletilmiş, raporlar ilgili mercilerle paylaşılmıştır. Bu gelişmeler ışığında GSM numarası kullanıcılarının hukuki durumlarının soruşturma dosyalarında yer alan diğer delillere göre yeniden değerlendirilmesi gerekmektedir.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Suç petrol şirketlerinin: Dünyadaki su kaynakları 'kalıcı kirlilik' tehdidi altında
Sonraki Haber
Rotten Tomatoes'un listesi: İşte 2017'nin en iyi 20 filmi