Ana SayfaGüncelBaydemir: Bitlis’te mezarları tahrip edip, cenazeleri çıkartıyorlar; bu mu sizin insanlığınız?

Baydemir: Bitlis’te mezarları tahrip edip, cenazeleri çıkartıyorlar; bu mu sizin insanlığınız?

HABER MERKEZİ – HDP’li Osman Baydemir, Bitlis’te mezarların açılıp cenazelerin çıkartılmasına ve mezarlığın iş makineleriyle yıkılmasına, “Bu mu sizin insanlığınız? Bu siyasi iktidar tüm insani değerlerini kaybetmiştir” sözleriyle tepki gösterdi.

Halkların Demokratik Partisi’nin Urfa Milletvekili Osman Baydemir, Bitlis’te 267 mezarın açılıp cenazelerin çıkarılmasına sert tepki gösterdi.

Partisinin Muş İl Örgütü 2. Olağan Kongresi’nde konuşan Baydemir, Bitlis merkeze bağlı Yukarı Ölek köyü kırsalında bulunan ve farklı dönemlerde yaşamını yitirmiş 267 PKK’linin mezarının bulunduğu Garzan Mezarlığı’nın iş makineleriyle ortadan kaldırılmasına şu sözlerle tepki gösterdi:

İman sahibi olmadan insan olmak gerekiyor. İnsan olmayanlar asla iman ettiklerini söyleyemezler. Bir cenazeyi teşhir etmek, bir insan ve iman sahibinin yapabileceği bir şey değildir. Bitlis’te mezarları tahrip edip, cenazeleri çıkartıyorlar. Bu mu sizin insanlığınız? Bu siyasi iktidar tüm insani değerlerini kaybetmiştir. İnsanlığını kaybetmiş bir siyasi iktidarın peşinden gitmek helak olmaktır. Daha fazla helak olmak istemiyorsanız bu zulüm çemberinden çıkın. Bunlar kirlendiler, kirlendikçe de etraflarını da kirletiyorlar.

 Ne oldu?

Bitlis merkeze bağlı Yukarı Ölek köyü kırsalında bulunan ve farklı dönemlerde yaşamını yitirmiş 267 PKK’linin mezarının bulunduğu Garzan Mezarlığı’nın iş makineleriyle yıkıldığı öğrenildi.

Ağustos 2013’te inşası sırasında, Eylül 2015’te ise bir askeri operasyon sırasında tahrip edilen mezarlığın bu kez bütünüyle yıkıldığı bildirilirken, cenazesi yıkılan mezarlıkta bulunan Dilan Bingöl’ün babası Lezgin Bingöl, 267 cenazenin mezarlıklardan çıkarılıp Adli Tıp Kurumu’na gönderildiği bilgisini paylaştı:

19.12.2017 tarihinde Jandarmadan beni aradılar ve dediler ki o mezarlıkta bulunan 267 cenaze Savcılık talimatıyla çıkarılmış ve İstanbul Adli Tıp Kurumuna gönderilmiştir. Bunun üzerine 20.12.2017 tarihinde Kızımın Mezarını ziyaret etmek için Yukarı Ölek köyünde bulunan mezarlığa gittim. Mezarlığa gittiğimde kızımın mezarı yerinde yoktu, mezar yıkılmış ve cenazeye ait kemikler de mezarından çıkarılmış ve götürülmüştür. Orada mezar diye bir şey kalmamış. Diğer mezarlara da baktım tüm mezarlar aynı durumdaydı. Kısacası kızıma ait cenaze dahil tüm cenazeler oradan alınıp götürülmüş.

 


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Kullanıcılar dava açıyor: Apple, eski model iPhone'ları kasten yavaşlattığını kabul etti
Sonraki Haber
Avrupa'daki muhaliflere suikast iddiası: 'Paris katliamını planlayan MİT yetkilisine bakmak gerek'