Ana SayfaDünyaBelçikalı sanatçı ‘tarihin kaçınılmaz yükünden’ kurtarıldı

Belçikalı sanatçı ‘tarihin kaçınılmaz yükünden’ kurtarıldı

HABER MERKEZİ – Sanatçıların “tarihin yükünden” kurtarılamayacağını göstermek için kendini bir mermer bloğuna zincirleyen Belçikalı sanatçı Mikes Poppe, mermeri yontarak kurtulamadı, zincirleri 19 günün ardından dışarıdan müdahale ile kesildi.

Belçikalı performans sanatçısı Mikes Poppe, tam tamına 438 saat boyunca bir mermer bloğunun merkezine gömülü üç metre uzunluğundaki zincire bağlı kaldı.

Belçika’nın kıyı kenti Ostend’deki bir duruşma salonunda gerçekleştirilen performansta, Poppe, zincirli halde yemek yedi, uyudu, yıkandı ve resim çizdi.

Bunların yanında Poppe, bu süre boyunca mermer bloğunu yontarak kendini ‘özgürleştirmek’ istedi. Ancak 19 günün ardından sanatçı, zincirleri dışarıdan müdahale ile kesilerek ‘kurtarılabildi’.

Guardian’ın Reuters’a dayandırdığı haberine göre Poppe, ‘kurtarılmasının’ ardından yaptığı açıklamada performansının sembolize ettiği şeyi şu sözlerle aktardı:

Blok; kendimi kurtarmak istediğim tarihin, sanat tarihinin sembolü. Bunun mümkün olmadığını keşfettim. Bu, her zaman taşımak zorunda olduğum bir yük.

“De Profundis” isimli bu performans canlı olarak da yayınlandı.


Karınca Dış Haberler

 




Önceki Haber
Binlerce kişi öldürülmüştü: ESMA'daki işkenceciler yargılandı, 29'u müebbet aldı
Sonraki Haber
"Dizi Bamyaları" geldi: Kadınlar 'Evlerden Irak Diziler'i belirledi