Ana SayfaEkonomiBeşiktaş Belediyesi çalışanı 250 işçi alacakları verilmediği için iş bıraktı

Beşiktaş Belediyesi çalışanı 250 işçi alacakları verilmediği için iş bıraktı

HABER MERKEZİ – Beşiktaş Belediyesi’nde çalışan 250 işçi, birikmiş alacaklarını verilmemesi nedeniyle iş bıraktı. Daha önce firmaya üç kez süre verdiklerini belirten işçiler, bu sefer haklarını alana kadar eylemde olacaklarını söyledi.

Beşiktaş Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü’nün HSC Peyzaj Ticaret firmasına bağlı çalışan Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na bağlı (DİSK) Genel-İş Sendikası üyesi 250 taşeron işçisi, 9 Eylül 2017’den bu yana birikmiş alacaklarının verilmemesi nedeniyle iş bıraktı.

Beşiktaş Ortaköy’de bulunan Park Bahçeler Fidanlığı’nda sabah saatlerinde bir araya gelen işçiler, alacaklarını tahsil edene kadar çalışmayacaklarını söyledi.

‘Haklarımızı alana kadar eylemde olacağız’

İş bırakma amaçlarının birikmiş alacakları olduğunu ifade eden İşyeri Temsilcisi Rıdvan Çalışkan, “TİS’ten kaynaklı geriye dönük alacaklarımız var. 2 bin TL ile 5 bin TL arasında alacaklarımız bulunuyor. Ödemelerimiz yapıldığı anda işe başlayacağız” dedi.

Alacakları için üç defa firma yetkililerinin süre verdiklerini aktaran Çalışkan, “Biz iyi niyetimizi göstererek üç kez firmaya süre verdik. Son olarak 25 Aralık’ta ödeneceği söylendi. Ama ödenmedi. Ne zaman ödenecek diye sorduğumuzda ise muhatap bulamadık. Biz de bunun üzerine iş bırakmak zorunda kaldık. Haklarımızı alana kadar da eylemde olacağız” diye konuştu.

‘Haklardan geriye dönük feragat istenecek’

Çalışan işçilerden Naif Sumeli ise “KHK’den anladığımız kadarı ile sınavı ve güvenlik soruşturmasını geçmemiz durumunda kadro alacağız. Ama bu da yetmiyor. Bu sefer de geriye dönük haklardan feragat istenecek” dedi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Mozart’ın operasından uyarlanan "Sihirli Flüt - Tamino'nun Rüyası" Kadıköy'de
Sonraki Haber
Yüksekdağ'dan mesaj: Tek tip elbiseyle birlikte iç savaş planları da yırtılıp atılacak