Ana SayfaGüncelBeşiktaş Belediyesi ‘toplum hassasiyeti’ nedeniyle Noel ve Şeb-i Arus etkinliğini iptal etti

Beşiktaş Belediyesi ‘toplum hassasiyeti’ nedeniyle Noel ve Şeb-i Arus etkinliğini iptal etti

HABER MERKEZİ – Beşiktaş Belediyesi, Noel ve Şeb-i Arus’un birlikte kutlanacağı etkinliği ‘toplumdaki çeşitli katmanların hassasiyetini’ ve gelen tepkileri gerekçe göstererek iptal ettiğini açıkladı. Belediye tarafından yapılan açıklamada ayrıca Musevilerin bayramı için yapılacak etkinliğin de iptal edildiği duyuruldu.

Beşiktaş Belediyesi yarın (13 Aralık) akşam Noel ve Şeb-i Arus’un birlikte kutlanacağı bir etkinlik düzenlediğini duyurmuştu.

Hürriyet’ten İhsan Yalçın’ın haberi üzerine belediye tarafından bugün yapılan bir açıklama ile özellikle sosyal medya üzerinden gelen tepkiler üzerine etkinliğin iptal edildiği açıklandı.

Kentin çeşitli özelliklerini yansıtan bu kültürel etkinliğin 2014’ten bu yana gerçekleştirildiğine dikkat çekilen açıklamada “Üç semavi dinin mensuplarının huzur içinde yaşadığı Beşiktaş’a yaraşır biçimde aynı döneme denk gelen Şeb-i Arus’u anmak ve Noel’i kutlamak için bir araya getiriyorduk” denildi.

Musevi’lerin bayram kutlaması da iptal edildi

Ayrıca açıklamada 2015 yılında başlatılan bir proje ile ülke tarihinde bir ilke imza atılarak Musevi yurttaşların Hanuka (Işıklar) Bayramını’nın Ortaköy Meydanı’nda kutlandığı ancak bu yıl bu kutlamanın da iptal edildiği belirtildi.

Beşiktaş Belediyesi tarafından yapılan açıklamada her iki etkinliğin de iptal edilmesine ‘toplumdaki çeşitlik katmanların hassasiyeti’ gerekçe gösterildi ve şöyle denildi:

Ancak bu yıl ülke ve dünya gündemindeki gelişmeler dolayısıyla toplumun çeşitli katmanlarında oluşan hassasiyetleri göz önüne alarak kutuplaştırmayı artıracak faaliyetlerden kaçınmak adına her iki etkinliğimizi de iptal etme kararı aldık…Bu etkinlikler üzerinden Sayın Başkanımız . Murat Hazinedar’a yöneltilen eleştiriler ve birtakım odaklarla ilişkilendirme gayretlerini hayretle ve ibretle izliyoruz…”


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
94 belediyesine kayyum atanan DBP'den CHP'ye: Zamanında sessiz kaldığınız için bugün hedefsiniz
Sonraki Haber
Hindistan'da 6 yaşındaki çocuk cinsel saldırıya uğrayıp öldürüldü, halk sokakta: 'Adalet istiyoruz'