Ana SayfaGüncelBir ay önce ‘Yayınlanacak’ denilen KHK’ler neden ortada yok?

Bir ay önce ‘Yayınlanacak’ denilen KHK’ler neden ortada yok?

HABER MERKEZİ – Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ’ın 20 Kasım’da, “2 ayrı KHK’yi yayınlayacağız” sözleriyle duyurduğu KHK’ler bir aydır yayınlanmadı. KHK’lerin yayınlanmama nedeninin cezaevlerinde ‘tek tip’ kıyafet uygulamasına ilişkin düzenlemelerin de KHK’ye konulmasından ve buna yönelik bazı bürokratların itirazlarından kaynaklandığı iddia ediliyor.

Hükümetin tepkilere karşın geri adım atmadığı cezaevlerinde ‘tek tip’ kıyafet uygulamasına ilişkin düzenlemeleri koyduğu KHK, bazı bürokratların  uyarıları nedeniyle bir aydır yayımlanmıyor. Tek tip elbise en son 12 Eylül’de uygulanmaya çalışılmıştı.

Hükümetin Kasım ayında bir açıklama yaparak “Yayınlanacak” dediği yeni Kanun Hükmünde Kararname (KHK) hala yayınlanmadı.

Son olarak Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, yeni KHK’nin yayınlanacağını duyurmuş ancak “İçeriği ile ilgili bilgi vermeyi doğru bulmuyorum” demişti.

Yeni KHK ‘tek tip’i bekliyor

Söz konusu KHK’ye hükümetin uzun süredir getirmeyi amaçladığı cezaevlerindeki tutuklu ve hükümlülere “tek tip” kıyafet giydirilmesi uygulamasına ilişkin düzenlemenin konulduğu öğrenildi.

KHK’nin bir aydır yayınlanmama gerekçesinin de bundan kaynaklı olduğu belirtiliyor.

Cumhuriyet’ten Alican Uludağ’ın haberine göre hükümet ve bürokrasi içinden gelen bazı ‘tek tip’ eleştirileri nedeniyle KHK bir aydır yayımlanmıyor.

Haberde, ‘tek tip’ kıyafet konusunda hükümet içinde ve bürokratlar arasında görüş ayrılığı olduğu aktarılıyor.

Bazı bürokratların, “Tek tip kıfayet çalışması, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin 6. maddesinde düzenlenen masumiyet karinesini ihlal eder, FETÖ’cülerin işine yarar” görüşünü hükümet yetkililerine ilettiği belirtiliyor.

Bozdağ ‘KHK’ye konulabilir’ demişti

‘Tek tip’ kıyafet uygulamasını AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan gündeme getirmişti.

Erdoğan’ın önerisi sonrası Adalet Bakanlığı konuyla ilgili ‘adım atılacağını’ duyurmuştu. Yapılan açıklamalarda ‘tek tip’ uygulamasının sadece ‘FETÖ’ sanıklarıyla sınırlı olmayacağına işaret edilmişti.

Bekir Bozdağ ise Erdoğan tarafından gündeme getirilen ‘tek tip’ kıyafet uygulamasının yeni bir KHK’de yer alabileceğini söylemişti.

Bozdağ Ağustos ayında yaptığı açıklamada konuya dair şöyle konuşmuştu:

Rengi konusunda bir belirsizlik yok ama kapsamıyla ilgili konuda bir yasal düzenleme ihtiyacı olduğunu ben de düşünüyorum. Bakanlık üzerinde çalışıyor, o çalışmayı hükümetimizle paylaşacak. Ondan sonra son şekli verilecek. Muhtemelen önümüzdeki süreçte çıkacak KHK’lardan birine o düzenleme konulabilir.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
2017'de doğadan 'en komik' kareler
Sonraki Haber
Simone de Beauvoir Kadın Hakları ödülü Aslı Erdoğan’ın