Ana SayfaGüncel‘Bir gece ansızın gelebiliriz’ diyen Erdoğan’a Afrin yanıtı: Hayal kuruyor

‘Bir gece ansızın gelebiliriz’ diyen Erdoğan’a Afrin yanıtı: Hayal kuruyor

HABER MERKEZİ – TEVDEM Yürütme Kurulu Üyesi Xelil, sık sık Afrin’e operasyon sinyali veren Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslendi, “Hayal görmekten ve iç gündemini değiştirme arayışından vazgeçmeli. Afrin saldırısı olur ama oradan çıkmaları zor olur” dedi.

Kuzey Suriye’de Eylül ayındaki ‘komün eş başkanlığı’ seçiminin ardından belde, ilçe ve kanton meclis üyelerinin seçileceği seçimler devam ederken konuşan Demokratik Toplum Hareketi (TEVDEM) Yürütme Kurulu Üyesi Aldar Xelil, Türkiye’den gelen “Afrin’e operasyon” mesajlarına yanıt verdi.

Tek gündemlerinin ‘federasyonun tescili anlamı taşıyacak seçim olduğunu’ vurgulayan Xelil, “Bir gece ansızın gelebiliriz” diyerek sık sık Afrin’e müdahale sinyali veren AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a şöyle seslendi:

Erdoğan hayal kuruyor. Afrin halkımız federasyona en güçlü şekilde ‘Evet’ diyor. Halkımız bugün büyük bir coşkuyla sandık başına gidiyor. Dolayısıyla Erdoğan’ın olası saldırısına en güçlü cevabı verecektir. Hayal görmekten ve iç gündemlerini değiştirme arayışından vazgeçmelidirler. Afrin saldırısı olur ama oradan çıkmaları zor olur. Bir an önce hayal görmekten vazgeçmelidirler.

Erdoğan’ın Afrin mesajları

Daha önce defalarca Afrin’e müdahale sinyali veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, son haftalarda yaptığı açıklamalarda açık açık Afrin’e operasyon düzenleneceğini duyuruyor.

Rusya ile İdlib konusunda yapılan anlaşmanın Afrin’i de kapsadığını söyleyen Erdoğan, 17 Kasım’da “Afrin’i PYD ve YPG’den temizlememiz gerekiyor. Oradaki gözleme noktalarında biz hakim unsur olarak bulunacağız, buna mecburuz” derken, bir gün sonra yani 18 Kasım’da ise “Suriye’de İdlib operasyonunu tamamlayacağız, Afrin’i de kurtaracağız” açıklamasında bulundu.

Her ne kadar Soçi’deki zirvenin ardından Erdoğan, Putin ve Ruhani ortak bir bildiri yayınlasa da, Erdoğan zirvenin ardından yaptığı açıklamada da Afrin’e müdahalenin sinyalini verdi.

Erdoğan son olarak 25 Kasım’da yaptığı açıkamada, Suriye ve Irak’a olası bir ‘hamle’nin mesajını vererek, “Bunlarla ilgili kararı birileri bizim adımıza veremez, biz veririz” diye konuştu.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Şehir şehir film gösterimi: Gezici Festival bugün Ankara'da başladı
Sonraki Haber
Malatya'nın ardından İstanbul: Alevi ailenin evi fişlendi, kapı önüne 'Defol dinsiz' yazıldı