Ana SayfaGüncelBir kez daha Afrin’e operasyon mesajı veren Erdoğan’dan ABD’ye: Ayağımıza dolaşmayın

Bir kez daha Afrin’e operasyon mesajı veren Erdoğan’dan ABD’ye: Ayağımıza dolaşmayın

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanı Erdoğan bir kez daha Afrin’e operasyon mesajı verdi, PYD’yi işaret ederek, “Çok da uzak olmayan bir tarihte öyle veya böyle tepeleyeceğiz” ifadesini kullandı. ABD’ye de seslenen Erdoğan, “Talebimiz, bu süreçte kimsenin ayağımıza dolaşmamasıdır” diye konuştu.

“Daha önce defalarca Afrin’e operasyon mesajı veren AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir kez daha benzer bir mesaj verdi.

Demokratik Birlik Partisi’ne (PYD) işaret eden Erdoğan, “DEAŞ’a ne yaptıysak bu örgüte de aynısını yapacak ve mutlaka sınırlarımızın ötesini güvenli hale getireceğiz” dedi.

Partisinin Kastamonu İl Kongresi’nde konuşan Erdoğan, şöyle devam etti:

Afrin’i ve Münbiç’i teröristlerden arındırdığımızda buraların asıl sahibi olan kardeşlerimiz evlerine yeniden kavuşacaklardır. Ardından Tel Abyad ve Resulayn’dan başlayarak tüm sınır bölgelerimizi güvenli hale getireceğiz. Çünkü sınır bölgelerimiz bir terör koridoru olarak bize tehdit oluşturuyor.

Konuşmasında silah yardımından ötürü ABD’ye tepki gösteren Erdoğan, “Aldığı bu destekten dolayı şımaran bölücü terör örgütünün azgınlığı her geçen gün artıyor. Dolayısıyla artık sözün bittiği yerdeyiz. Bundan sonra sadece ve sadece icraata, uygulamaya bakacağız” açıklamasında bulundu.

ABD’ye ‘işbirliği’ çağrısı yapan Erdoğan, şunları söyledi:

Biz Suriye’de, Rusya ve İran’la nasıl çalışıyorsak Amerika’yla da aynı şekilde çalışmak istiyoruz. Sorun Amerika’nın bizimle çalışmak isteyip istemediğidir. Şayet Amerika bizimle çalışırsa memnun oluruz. Birlikte neler yapabileceğimize bakarız. Bize bir adım atana, biz misliyle mukabele etmekte çekinmeyiz. Esasen aramızda çözemeyeceğimiz hiçbir sorun da yoktur.

Bu ülke (ABD) bizimle çalışmak istemezse biz ne yapacağız? Kendisi bilir. Bölgedeki herkes şu gerçeği artık kabullenmelidir. Biz bu terör örgütünü çok da uzak olmayan bir tarihte öyle veya böyle tepeleyeceğiz. Talebimiz, bu süreçte kimsenin ayağımıza dolaşmamasıdır.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Gül'ü 'fırsatçılık'la suçlayan Erdoğan: Yazıklar olsun, 16 Nisan'da da 'hayır'cıydı
Sonraki Haber
2017'nin en iyi 10 dizisi