Ana SayfaGüncelBomba yapımında kullanılan malzemelerle yakalanan IŞİD sanığı beraat etti

Bomba yapımında kullanılan malzemelerle yakalanan IŞİD sanığı beraat etti

HABER MERKEZİ – Diyarbakır’da bomba yapımında kullanılan malzemelerle yakalanan IŞİD sanığının, ‘silahlı terör örgütüne üye olmak’ suçundan beraat ettiği ortaya çıktı.

Diyarbakır’da 2 yıl önce polis lojmanları yakınındaki evinde çok miktarda patlayıcı, bomba yapımında kullanılan malzeme ve kılıçla yakalanan 36 yaşındaki B.İ., ‘silahlı terör örgütüne üye olmak’ suçundan beraat etti.

IŞİD sanığı evinde ele geçirilen 42.5 santimetre uzunluğunda sivri uçlu bir kılıç nedeniyle 5 ay hapis ve 400 lira adli para cezasına çarptırıldı.

Ancak Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi 4’üncü Ceza Dairesi, kılıcın sanığa ait olduğuna dair kanıt olmadığı gerekçesiyle verilen bu cezayı da bozdu.

Böylelikle ‘IŞİD bombacısı’ olduğu iddia edilen sanık hiçbir suçlamalardan ceza almadı.

Ne olmuştu?

DHA’nın haberine göre Diyarbakır’da, 5 Eylül 2015 tarihinde polis lojmanları yakınındaki binada oturan B.İ.’nin, IŞİD’e mensup önemli biri olduğu, evinde bomba düzeneği hazırladığı ve eylem yapacağı ihbarı yapılmıştı.

Polis operasyonu yapılan evde, cam tüp içindeki kimyasal maddeyi balkonun atık su giderine döken B.İ. gözaltına alınırken, evin laboratuvara dönüştürüldüğü tespit edilmişti.

Evde çok miktarda kimyasal katı ve sıvı madde, torpil, ölçekli cam kap, cam çubuk ve şişe, plastik ve cam numune alma tüpleri, gaz maskesi, patlayıcı yapımında kullanılabilecek malzemeler, dinamit görünümü verilmiş üzerinde elektronik devre kartı bulunan saat, elektronik devre elemanları, el yapımı ve fabrikasyon elektronik devre kartları, çok sayıda cep telefonu ve 42.5 santimetre uzunluğunda sivri uçlu bir kılıç bulunmuştu.

Gözaltına alınan B.İ. tutuklanırken, katı, sıvı ve toz halde elde edilen maddelerin patlayıcı yapımında kullanılabilen maddeler olduğu tespit edilmişti.

Ayrıca arama sırasında, B.İ.’nin kullandığı dizüstü bilgisayarda zaman ayarlı elektronik devreleri gösteren fotoğraflar ve çok sayıda video ve ses dosyası ile çok sayıda elektronik devre şemaları ve elektronik derslerine ilişkin videolar bulunmuştu.

B.İ. hakkında ‘silahlı terör örgütüne üye olma’ ve ‘bıçak veya diğer aletleri izinsiz olarak bulundurma’ suçlarından 16 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlanmıştı.

İddianamede, şüphelinin “IŞİD faaliyeti çerçevesinde işlenecek eylemlerde kullanılmak üzere bomba yapmaya çalıştığı” belirtilmişti.

16 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan B.İ, savunmasında IŞİD’le ilgisi olmadığını, hobi amacıyla elektronik malzemeleri bulundurduğunu, amatör olarak kimya ile ilgilendiğini, kimyasal maddeleri internet üzerinden aldığını söylemişti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Dünyada silah satışı 2010'dan sonra ilk kez arttı, 375 milyar dolara yaklaştı
Sonraki Haber
Kılıçdaroğlu'ndan erken seçim yorumu