Ana SayfaGüncelDarbe Komisyonu’na ulaşan 16 belge CHP ve HDP’ye iletilmemiş

Darbe Komisyonu’na ulaşan 16 belge CHP ve HDP’ye iletilmemiş

HABER MERKEZİ – Darbe Araştırma Komisyonu’nun bazı belgeleri CHP ve HDP’ye vermediği ortaya çıktı. Meclis İçtüzüğü’ne göre araştırma komisyonlarına gelen bütün belgelerin muhalefet ya da iktidar üyesi ayrımı yapılmaksızın bütün komisyon üyelerine iletilmesi gerekiyor.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından Meclis’te dört siyasi partinin desteğiyle kurulan TBMM Darbe Araştırma Komisyonu’nun 16 belgeyi muhalefetteki Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve Halkların Demokratik Partisi’ne (HDP) vermediği ortaya çıktı.

Mezopotamya Ajansı’ndan (MA) Hayri Demir’in haberine göre bu durumu incelemeye başlayan HDP ve CHP’li üyeler, komisyonun resmi çalışma süresi içerisinde komisyona gönderilmesine karşın bazı belge ve raporların muhalefete iletilmediği, ancak komisyonun raporunun yazımı sırasında bu belgelerin kullanıldığını tespit etti.

CHP ve HDP’li komisyon üyelerinin komisyona ulaşan belge ve bilgilerin topluca kaldırılıp, “gizli belge” statüsüyle arşive kaldırılmasından dolayı bu belgelere de ulaşamadığı belirtildi.

16 belge gizlenmiş

Muhalefet partilerinin üyeleri, kendilerine ulaştırılan belgeleri karşılaştırdıktan sonra 16 farklı belgenin kendilerine iletilmediğini belirledi.

İçişleri Bakanlığı’na ait 5 ayrı belge, Adalet Bakanlığı’na ait 2 ayrı belge, Emniyet Genel Müdürlüğü’ne ait bir belge, Dışişleri Bakanlığı’na ait bir belge, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’na ait bir belge, Milli Savunma Bakanlığı’na ait bir belge, Genelkurmay Başkanlığı’na ait bir belge, SGK’ye ait bir belge, Borsa İstanbul AŞ’ye ait bir belge, Bankalararası Kart Merkezi’ne ait bir belge ve TRT’ye ait bir belgenin iletilmediği tespit edildi.

Meclis İçtüzüğü gereği araştırma komisyonlarına gelen bütün belgelerin muhalefet ya da iktidar üyesi ayrımı yapılmaksızın bütün komisyon üyelerine iletilmesi gerekiyor.

Komisyonun karar almadığı sürece söz konusu belgeler açık kaynak olarak kullanılabiliyor.

Öte yandan 4 Ocak 2017’de çalışmalarını tamamlayan komisyonun raporunu akıbetinin de ne olduğu halen belirsizliğini koruyor.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Erdoğan'ın korumalarıyla birlikte protestoculara saldıran iki kişi suçunu kabul etti
Sonraki Haber
Öğrenci yurdunda 7 çocuğu istismara maruz bırakan erkek tutuklandı, yurt kapatıldı