Ana SayfaGüncelDBP kayyum raporunu açıklayacak

DBP kayyum raporunu açıklayacak

HABER MERKEZİ – DBP, bir yılı aşkın süredir belediyelerine atanan kayyum icraatlarına ilişkin hazırladığı raporu 11 Aralık’ta kamuoyuna açıklayacak.

Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile Demokratik Bölgeler Partisi’ne (DBP) ait 102 belediyeden 96’sına kayyum atandı.

Şu an DBP’li 68 belediye eşbaşkanı tutuklu bulunuyor.

Belediyelere ilk olarak kayyum atandığı 11 Eylül’den bu yana kayyumların DBP’nin stratejik planları doğrultusunda yaptığı çalışmalar, belediyelerin açtığı kadın kurumları, parklar ve kreşlerin kapatılmasına varan uygulamaları raporlaştıran DBP ise, raporu 11 Aralık’ta açıklayacak.

Raporda DBP’li belediyelerin yaptığı çalışmalar ile kayyumların yaptığı çalışmaların karşılaştırması olacak.

Rapora dair bilgi veren DBP Parti Meclisi (PM) üyesi Abbas Azizoğlu, “Kayyumlar partimizin projelerini gasp ederek, kendi projeleriymiş gibi çalışmalar yürütüyorlar” derken, “‘Yaptık’ deyip yapmadıkları ne varsa açıklayacağız” diyor.

Azizoğlu, “Kayyumların bir senedir yerelde halka hizmet etmediklerini ortaya koyacağız. Biz neler yaptık, kayyumlar neler yapamadılar. İç yüzünü ortaya çıkaracağız” diye belirtiyor.




Önceki Haber
Öğrencisi olan Semih Özakça'yı ziyaret eden akademisyen açığa alındı
Sonraki Haber
İTÜ'de 'Müzik Haramdır' bildirisi: 'Müslüm Gürses ve Ahmet Kaya dinden çıkarıyor'