Ana SayfaGüncel‘Demokrasi ülkücülerin olmazsa olmazıdır’ diyen Kılıçdaroğlu’ndan ittifak açıklaması

‘Demokrasi ülkücülerin olmazsa olmazıdır’ diyen Kılıçdaroğlu’ndan ittifak açıklaması

HABER MERKEZİ – CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, bugün için herhangi bir ittifak halinde olmadıklarını belirtirken, “Ülkücüleri ve milliyetçileri demokrasiden yana tavır alan gruplar olarak görüyorum” dedi ve demokrasiyi savunanlara ‘evet’ diyeceklerini söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, NTV canlı yayınında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Gündeminde ittifak tartışmaları olan Kılıçdaroğlu, “Demokrasi ülkücülerin olmazsa olmazıdır” dedi ve ekledi:

Kim demokrasiyi savunuyorsa demokrasiden yanaysa yargı bağımsızlığından yanaysa elbette nasıl reddedebiliriz.

Erken seçim

Kılıçdaroğlu, gündemdeki erken seçim tartışmalarına ilişkin şunları söyledi:

Erken seçim için şartlar olgunlaş mı? Erken seçim şartları kimin için olgunlaştı? Erken seçim kamuoyunun beklediği erken seçim kaçınılmazdır diyen oturup tartıştığı bir seçim süreci değil. Tek adam rejiminin başlangıcını yaşıyoruz. Sarayda oturan bir kişi karar verecek erken seçime gidilecek. Biz erken seçime hazır mıyız? Hazırız.

Ekonominin daha da kötüye gideceğini düşündükleri an erken seçime giderler. Ekonomi kötüye gidiyor. Eğer siz 15 yılda bir grup çevreye 620 milyar lira faiz ödüyorsanız sadece yurtdışına 146 milyar dolar faiz ödüyorsanız o ülkenin beli doğrulamaz. Bu geliri çiftçi almıyor emekli memur sanayici almıyor kim alıyor bu parayı? Biz hazırız seçim sırasında neleri söyleyeceğimiz hazır.

İttifak tartışmaları

CHP lideri, seçim barajı ve ittifak tartışmalarına da değindi. “Demokrasi ülkücülerin olmazsa olmazıdır” diyen Kılıçdaroğlu’nun açıklamaları şöyle:

Sayın Bahçeli’nin bu yöndeki açıklaması bence demokrasi açısından doğru. Ama hükümet bunu tercih etmeyecektir. Bahçeli bir çıkış yaptı acaba seçim barajı düşürülür mü diye ama yüzde 10 seçim barajını koruyacağız dediler.

Önümüzdeki süreç zaten bir ittifak süreci olacak. Tek adam rejimi, demokratik parlamenter sistem. Biz demokrasiden yanayız. Saray çevresi demokrasiden yana değil. Kim açık ve net demokrasiden yana tavır koyacak bu önemli. Türkiye Ortadoğu ülkeleri gibi olmalı diyorlarsa o çerçevede oturur düşünür ve kararlarını verirler. Ben hiçbir ülkücünün otoriteden yana olduğuna inanmıyorum. Demokrasi ülkücülerin olmazsa olmazıdır. Ülkücüleri ve milliyetçileri demokrasiden yana tavır alan gruplar olarak görüyorum. Bugün için herhangi bir ittifak söz konusu değil. Demokrasiyi savunanlara evet deriz. Kim demokrasiyi savunuyorsa demokrasiden yanaysa yargı bağımsızlığından yanaysa elbette nasıl reddedebiliriz.

Kılıçdaroğlu, gündemdeki bir diğer konu olan muhtemel Afrin operasyonuna ilişkin ise “Türkiye için tehdit oluşturuyorsa yapılır” dedi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Maraş Katliamı'nın tanığı: Tankların gözü önünde insanlar katledildi
Sonraki Haber
Irak Kürdistan Bölgesi’nde hükümet protestoları devam ediyor