Ana SayfaDünyaDeyr ez Zor’un Fırat’ın doğusundaki bölgesi IŞİD’den tamamen kurtarıldı

Deyr ez Zor’un Fırat’ın doğusundaki bölgesi IŞİD’den tamamen kurtarıldı

HABER MERKEZİ – YPG, Deyr ez Zor’a ‘Cizre’nin Fırtınası’ ismiyle düzenlediği operasyonda kentin Fırat’ın doğusundaki bölgesinin tamamen IŞİD’den kurtarıldığını duyurdu.

Demokratik Suriye Güçleri’nin (DSG), 9 Eylül’de ‘Cizre’nin Fırtınası’ adıyla Deyr Ez Zor’a başlattığı operasyonda yeni bir gelişme yaşandı.

Operasyonda kentin Fırat’ın doğusundaki bölgesinin tamamen IŞİD’den kurtarıldığı duyuruldu.

Yeni gelişme, Rus General Alex Kim, Cizre’nin Fırtınası Hamlesi Sözcüsü Lilwa Ebdullah ve Deyr Ez Zor Sivil Meclisi Eş başkanı Hesan El Yusif ve YPG Sözcüsü Nuri Mehmud tarafından Deyr Ez Zor’un doğusunda IŞİD’den ilk kurtartılan El Salihiye mahallesinde düzenlenen basın toplantısında açıklandı.

YPG adına Sözcü Nuri Mehmud tarafından yapılan açıklamada Deyr Ez Zor’un Fırat Nehri doğusundaki bölgesinin tamamıyla IŞİD’den kurtarıldığı belirtildi.

Mehmud, açıklamasında uluslararası koalisyon ve Rusya’ya da operasyona hava ve lojistik desteklerinden dolayı teşekkür etti. Mehmud ayrıca operasyona destek veren güçlere IŞİD’e karşı mücadelede “ ortak bir operasyon odası ve komutanlık oluşturulması” önerisinde de bulundu.

Mehmud’un açıklaması şöyle:

Bölgedeki Arap aşiretlerinin ortaklığı, ABD öncülüğündeki Uluslararası Koalisyon ve Rus güçlerinin de destekleriyle Halk Savunma Birlikleri’nin (YPG) kahramanca direnişi sonucu, Deyr Ez Zor’un Fırat Nehri’nin doğusundaki bölgesi çetelerden tamamen temizlenmiştir.

Bu zaferi tüm Suriye halkına kutluyor, Uluslararası Koalisyon ve Rusya gibi uluslararası güçlere hava ve lojistik desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz.

Desteklerin daha da güçleneceğine ve hava savunmasının arttırılacağına inanıyoruz. Terörün sona ermesiyle barışçıl bir yaşam ve ülkenin inşası için önümüzde stratejik görevler bulunmaktadır.

Yakın zamanda kentin aşiret liderleri, kanaat önderleri ve akil insanlarından oluşacak meclis ve yönetimler kurulacaktır. Bu yönetim ve meclisler demokrasi, halkların kardeşliği ilkeleri temelinde bölgedeki Arap ve Kürtlerin özerk yönetimlerinden oluşacak.

Demokratik sistemle yönetilen bölgeler demokratik Suriye’nin birer parçası olacaklar. Buralardan tüm Suriye halklarının özgürlüğü güvenceye alınacak. Başta ABD ve Rusya olmak üzere, tüm uluslararası güçlere Suriye’nin geleceğinin barışçıl ve demokratik bir şekilde inşası ve özgürleştirilen bölgelerin güvenliğinin korunmasının garanti altına alınması çağrısı yapıyoruz.

IŞİD’e karşı mücadelede ortaklarımız ve dostlarımızla, ortak bir operasyon odası ve komutanlık oluşturulması için hazır olduğumuzu duyuruyoruz.

Yaşasın özgür ve demokratik Suriye

Yaşasın halkların kardeşliği.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Mültecileri taşıyan minibüs kamyonla çarpıştı: 10 kişi yaşamını yitirdi
Sonraki Haber
Gülmen’den tahliye sonrası ilk mesaj: İyi ki varız, iyi ki beraberiz