Ana SayfaGüncelDiyarbakır’da bir kadını öldüren zırhlı araç sürücüsüne ‘ödül gibi’ ceza

Diyarbakır’da bir kadını öldüren zırhlı araç sürücüsüne ‘ödül gibi’ ceza

HABER MERKEZİ – 2016 yılında Diyarbakır’da Hatun Elhaman’a çarparak öldüren Kirpi tipi zırhlı aracın sürücüsü Ö.Ö’ye 20 ay hapis cezası verildi. Ancak mahkemenin “hükmün açıklanmasının geriye bırakılması” kararı nedeniyle sanık polis, cezaevine girmeyecek.

Diyarbakır merkez Yenişehir Ofis Semti Gevran Caddesi’nde 27 Nisan 2016 tarihinde yolun karşısına geçmeye çalışan 76 yaşındaki Hatun Elhaman’ı çarparak öldüren Kirpi tipi zırhlı aracın sürücüsü özel harekat polisi Ö.Ö. hakkında “Taksirle ölüme neden olma” suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapis istemiyle açılan davada karar çıktı.

Diyarbakır 8. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davaya tutuksuz yargılanan Ö.Ö. katılmazken, sanık ve müşteki avukatları hazır bulundu.

Olaya ilişkin Adli Tıp Trafik İhtisas Dairesi’nin sanık polis Ö.Ö. ile kazada yaşamını yitiren Hatun Elhaman’ın “Eşit derece kusurlu” olduğuna dair raporu okundu.

Sanık polis cezaevine girmeyecek

Mezopotamya Ajansı’ndan Deniz Tekin’in haberine göre savunmaların ardından kararını açıklayan mahkeme, sanık Ö.Ö’nün üzerine atılı “Taksirle bir kişinin ölümüne neden olma” suçunu işlediğinin sabit olduğuna hükmederek, sanık ile maktulün olayda “eş değerde kusurlu oluşu”, meydana gelen zarar ve tehlikenin ağırlığının dikkate alınarak, sanığa 2 yıl hapis cezası verdi.

Hakim, cezanın sanığın geleceği üzerindeki olası etkilerini gerekçe göstererek, hapis cezasını 1 yıl 8 aya indirdi.

Sanığın sabıkasının olmaması, kişilik özelikleri ve duruşmadaki tutum ve davranışları, yeniden suç işlemeyeceği yönünde mahkemede kanaat oluştuğunu ve olayla ilgili dava dosyasına yansıyan maddi bir zarar bulunmadığını ileri süren mahkeme, hükmünün açıklanmasının geriye bırakılmasına karar verdi.

Sanık, kararın verildiği günden başlamak üzere 5 yıllık sürede herhangi bir suç işlememesi durumunda hapis cezası hükmü ortadan kalkacak.

Mahkeme ayrıca, sanık hakkında denetimli serbestlik uygulanmasına yer olmadığına ve sürücü belgesine 3 ay süreyle el konulmasına da karar verdi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Türmen: İktidarı rahatsız edip, Sokrates'in at sineği olacağız
Sonraki Haber
Meşale Tolu: Çocuğum üzerinden yüklenip tehdit ettiler