Ana SayfaGüncelEmrah Serbes hakkında 22,5 yıla kadar hapis istemi

Emrah Serbes hakkında 22,5 yıla kadar hapis istemi

HABER MERKEZİ – Yazar Emrah Serbes hakkında hazırlanan iddianame tamamlandı, 22.5 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Behzat Ç.’nin de senaristi olan yazar Emrah Serbes, Ayhan ve Nilgün Özçelik ile çiftin kızları Zeynep Özçelik’in yaşamını yitirdiği bir kazanın sorumlusu olduğunu itiraf etmiş ve tutuklanmıştı.

Serbes, 22 Eylül’de İzmir-Aydın otobanında gerçekleşen olayı, 28 Eylül’de, yani olaydan bir hafta sonra duyurmuştu.

Biri çocuk üç kişinin yaşamını yitirdiği olaya ilişkin açılan soruşturma tamamlanmış, fezleke hazırlanmıştı.

Emrah Serbes hakkında Torbalı Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma sonrasında hazırlanan fezleke, İzmir’de iddianameye dönüştürüldü.

İddianamede, Serbes hakkında “bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebep olmak” suçlamasıyla 22.5 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Serbes ile aynı araçta bulunan ve ilk aşamada otomobili kendisinin kullandığını iddia eden arkadaşı Kenan Doğru için ise “suç üstlenmek”ten 2 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Davanın hangi mahkemede görüleceği ise henüz belli değil.

Ne olmuştu?

Emrah Serbes, aynı aileden üç kişinin yaşamını yitirdiği trafik kazasına karıştığını 28 Eylül’de itiraf ederek, teslim olacağını belirttiği bir mektup kaleme alarak, bunu sosyal medya hesabından paylaşmıştı.

Serbes, ilkin kazayı üstlenemediğini ve suçsuz arkadaşı Kenan Doğru’nun kazayı üstlendiğini belirterek, Doğru’nun halihazırda cezaevinde yattığını söylemişti.

“Aradan günler geçtikçe bu vicdani sorumluluğu kaldıramayacağımı anladım” diyen Serbes, “Savcılığa geldim ve teslim oluyorum” diye yazmıştı.

Serbes bu duyurusunun ardından gittiği adliyede ifade vermiş ve daha sonra tutuklanmıştı.

Kazadan sonra tutulan tutanaklara sürücü olarak geçen Kenan Doğru ise Emrah Serbes’in itirafı ve tutuklanmasıyla birlikte, tutuklu olduğu Buca Cezaevi’nden salıverilmişti.

Kazada yaşamını yitiren Özçelik ailesinin avukatlığını yapan Burcu Ece Güler, Serbes’in teslim olmasıyla ilgili yaptığı açıklamada, kaza sonrası yaşananların Serbes’i teslim olma mecburiyetinde bıraktığını söylemişti.

Avukat Güler, kazadan sonra Emrah Serbes’in alkol testinin yapılmaması, hastaneye gitmeyi kabul etmemesi ve kaza tutanaklarında adının yer almaması üzerine ailenin şüphelendiğini ifade etmişti.

Savcının aracın hava yastıkları üzerindeki kan izlerinden DNA testi istemesinin ardından Serbes’in teslim olma senaryosu yazdığını belirten Güler, “Sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımla kendine vicdanlı bir vatandaş imajı çizmeye çalışmıştır” demişti.

Özçelik Ailesi’nin avukatı Güler, Emrah Serbes’in itiraf mektubunda 112’yi aradıklarını söylemesinin gerçeği yansıtmadığını belirtmişti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Yargıtay kararı bozdu: Ethem Sarısülük'ü öldüren polise verilen ceza az
Sonraki Haber
'Zaman her geçen gün azalıyor': Açlık grevinin 280, Yüksel'de eylemin 400'üncü günü