Ana SayfaGüncelErdoğan Ağrı’da konuştu: ‘Bizde Kürtçülük yok, sadece tek millet var’

Erdoğan Ağrı’da konuştu: ‘Bizde Kürtçülük yok, sadece tek millet var’

HABER MERKEZİ – Ağrı’da konuşan AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bizde Türkçülük, Kürtçülük, Lazcılık, şuculuk, buculuk yok. Bizde sadece ve sadece tek millet var. Tek bayrak var” dedi.

Partisinin Ağrı İl Kongresi öncesinde konuşan AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ağrı Belediye Eşbaşkanı Sırrı Sakık’ın görevden alınıp, yerine kayyum atanmasına dair açıklamalarda bulundu.

Ağrılılara seslenen Erdoğan, “Belediyeyi kime verdiğiniz belli. 3.5 yıldır alanlar şu Ağrı’ya ne hizmet verdiler? Arka sokaklar şuralar buralar bir hizmet gördük mü?” dedi ve yerine kayyum atanan Sırrı Sakık için “Seçtiğiniz belediye başkanı nerede?” diye sordu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınan Sakık’ın yerine “Mecburen” kayyum atandığını da savundu.

Ayrıca Erdoğan, “Biz tek millet olacağız. Bizde Türkçülük, Kürtçülük, Lazcılık, şuculuk, buculuk yok. Bizde sadece ve sadece tek millet var. Tek bayrak var” dedi.

‘Bizi senaryolara boyun eğmedik diye ABD’de yargılamaya çalışıyorlar’

Ardından AKP Ağrı İl Kongresi’nde de bir konuşma yapan Erdoğan, “Israrla Kürt kardeşlerimizi tahrik etmenin adı da ırkçılıktır. Biz Kürt ırkçılığına da karşıyız, Türk ırkçılığına da karşıyız” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, isim vermeden İran’a yönelik yaptırımların yasa dışı yollarla delme, rüşvet ve para aklama suçlamasıyla ABD’de görülen ve Rıza Sarraf’ın sanıkken tanık olduğu davaya değinerek, “Senaryolara boyun eğmedik diye cezalandırmaya, yargılamaya, itibarsızlaştırmaya çalışıyorlar” dedi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
‘Netanyahu yargılansın’: İsrail’de on binlerce kişi ‘Utanç Yürüyüşü’ne katıldı
Sonraki Haber
Eski Başbakan Davutoğlu'ndan Sarraf açıklaması: ABD ambargosuna uymadık