Ana SayfaGüncelErdoğan: Emperyalistlerin bir avuç petrol için çiğnemeyecekleri hiçbir değer yoktur

Erdoğan: Emperyalistlerin bir avuç petrol için çiğnemeyecekleri hiçbir değer yoktur

HABER MERKEZİ – Resmi temaslarda bulunduğu Sudan’da konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Emperyalistler için tek değer altındır, elmastır, petroldür. Bir avuç petrol için çiğnemeyecekleri hiçbir değer, ilke yoktur” ifadelerini kullandı.

Resmi temaslarda bulunmak üzere Sudan’a giden Cumhurbaşkanı ve AKP lideri Recep Tayyip Erdoğan’a Hartum Üniversitesi tarafından fahri doktora takdim edildi.

Törende konuşma yapan Erdoğan, ‘İslam dünyasının bir kez daha bölünmek istendiğini’ savundu ve şöyle konuştu:

Bir damla petrolü, bir damla kandan daha kıymetli gören anlayış, sefil kaynaklarımızı sömürmek ve zenginliklerimizi gasp etmek için bizi birbirimize kırdırıyor. Bunun için kimi zaman ekonomik yaptırımları kimi zaman medyadaki elemanlarını kullanıyorlar. İrlandalı bir yazar şöyle bir tespitte bulunuyor: Kan kokusu almış bir köpek balığından daha tehlikelisi, petrol kokusu almış emperyalistlerdir. Emperyalistler için tek değer altındır, elmastır, petroldür. Bir avuç petrol için çiğnemeyecekleri hiçbir değer, ilke yoktur.

Ayrıca ABD’nin Kudüs kararına karşı Birleşmiş Milletler’de kabul edilen tasarıya 128 ülkenin destek verdiğini hatırlatan Erdoğan, “Tüm dünya ABD’nin Kudüs kararının hukuksuz olduğunu kanıtlamış oldu. Bizler birlikte hareket edince neleri başarabileceğimizi göstermiş olduk. Bundan sonra Müslümanlar olarak birbirimize daha çok kenetleneceğimize inanıyorum. Bu 128 ülkeye şahsım, milletim ve İslam dünyası adına teşekkür ederim” dedi.

Öte yandan Erdoğan iki ülkenin ortak bir üniversite kurması için Türkiye’ye döndüğünde talimat vereceğini aktardı.

Previous post
Bahçeli'den KHK ile 'cezasızlık' düzenlemesine destek
Next post
14 yaşındaki çocuk cinsel istismara maruz bırakıldı