Ana SayfaGüncelErdoğan’dan CHP’li belediyelere operasyon sinyali: Daha çok şeyler gelecek

Erdoğan’dan CHP’li belediyelere operasyon sinyali: Daha çok şeyler gelecek

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanı Erdoğan CHP’li Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin İçişleri Bakanlığınca görevden uzaklaştırılmasını ‘güzel’ olarak niteledi, “Daha çok şeyler gelecek” sözleriyle diğer belediyelere de operasyon sinyali verdi.

İstanbul’da Üsküdar-Ümraniye Metro Hattı Açılış Töreni’nde konuşan AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP’li Ataşehir Belediye Başkanı’nın görevden uzaklaştırılmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu hedef aldı.

“Daha çok şeyler gelecek” tehdidi

Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin İçişleri Bakanlığınca görevden alınmasına işaret eden Erdoğan, “Ataşehir’i de zaten arkadaşlarımız sağolsun en güzel şekliyle ortaya koydu, daha çok şeyler gelecek” dedi.

Erdoğan’ın “Daha çok şeyler gelecek” açıklaması, CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat’ın “5 ilde belediyelere operasyon hazırlığı var” açıklamasını akıllar getirdi.

Kılıçdaroğlu’na “man kafa” dedi

Konuşmasının devamında Kılıçdaroğlu’nun açıkladığı ve yakınlarının yurt dışına para transferiyle ilgili olan Man Adası belgelerini hatırlatan Erdoğan, CHP liderini, “anlayışı kıt, aptal kimse” manasına gelen “man kafa” sözüyle hedef aldı.

Erdoğan, “Bu ara bir şeyi iyi ezberlemiş, Man Adası Man Adası. Yatıyor kalkıyor, Man Adası. Bu herhalde mankafa olmaktan kaynaklanıyor. Man kafa bunlarla iyi yatıp kalktı, bunu iyi ezberledi” diye konuştu.

Ne olmuştu?

Ekim ayında Cumhurbaşkanı Erdoğan Ankara ve Bursa’nın da aralarında olduğu kimi belediye başkanlarından istifalarını istemiş, belediye başkanları da istifalarını duyurmuştu.

İstifalar sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Diğer partiler sorunlu belediyelerine müdahale etsin, yoksa gereğini yaparız” demişti.

Erdoğan, “Bütün belediyeler zaten inceleniyor, takip ediliyor. İncelemeler yapıldığında herhangi bir şey yakalanırsa, öyle bir durumda gerekli müdahale elbette yapılır” diye konuşmuştu.

Erdoğan’ın sözlerine yanıt veren CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ise, “Bizim belediyelerde günün 24 saatinde müfettiş var zaten. İstediğini denetlesin” açıklamasında bulunmuştu.

Bu polemik sürerken 8 Aralık’ta CHP’li Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, İçişleri Bakanlığı’nca görevden alınmıştı.

Görevden alınan İlgezdi, “Bu, siyasi bir davadır” derken, CHP’li Engin Altay bunun ‘irade gaspı’ oluğunu ifade etmiş, CHP lideri Kılıçdaroğlu da ‘Ataşehir kararı hukuksuz’ deyip belediyelere ‘sahip çıkma’ çağrısı yapmıştı.

Son olarak CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, 5 ilde belediyelere operasyon hazırlığı olduğunu söylemişti:

Aydın’da, Adana’da, Ankara’da, İzmir’de ve İstanbul’un birçok belediyesinde operasyon yapma hazırlıkları olduğunu biliyoruz. Bu operasyonlar, siyasi operasyonlardır. Bizi yıldıramazsınız. Biz belediye başkanlarımızı AKP’ye yedirmeyeceğiz.


Erdoğan ‘Gereğini yaparız’ demişti: İçişleri Bakanlığı CHP’li belediye başkanını görevden aldı

Ataşehir’in ardından Muğla: CHP’li belediyeler ‘denetim’ kıskacında

‘5 ilde belediyelere operasyon hazırlığı var’

‘Ataşehir kararı hukuksuz’ diyen Kılıçdaroğlu’ndan belediyelere ‘sahip çıkma’ çağrısı

94 belediyesine kayyum atanan DBP’den CHP’ye: Zamanında sessiz kaldığınız için bugün hedefsiniz


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Reina Katliamı davası: Savcı 8 sanığın tahliyesini istedi
Sonraki Haber
AYM kararı: AKP'li Metiner'e 'siyaseten dönek' demek ifade özgürlüğü