Ana SayfaPolitikaErdoğan’dan özgürlük ‘değerlendirmesi’: Kadınlar gerçek özgürlüklerine AKP ile kavuştu

Erdoğan’dan özgürlük ‘değerlendirmesi’: Kadınlar gerçek özgürlüklerine AKP ile kavuştu

HABER MERKEZİ – AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kadınların 1934 yılında kazandığı seçme ve seçilme hakkına değindi ve “Türkiye’deki kadınlar gerçek özgürlüklerine AKP iktidarıyla kavuşmuştur” dedi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP Kadın Kolları Başkanlığı tarafından düzenlenen, 2. Uluslararası İş’te Kadın Zirvesi’nde açıklamalarda bulundu.

“5 Aralık Kadın Hakları Günü’nü kutluyorum” diyerek sözlerine başlayan Erdoğan, “Türkiye’deki kadınlar her ne kadar 1934 yılında seçme-seçilme haklarını elde etmişlerse de, çok uzun süre haklarını gerçek manada alamadılar” diye konuştu.

Uzun yıllar kadınlara siyaset kapılarının kapalı kaldığını belirten Erdoğan, partisinin kadın özgürlüğünde önemli bir rol oynadığını iddia etti.

“Kadınlar özgürlüklerine bizim iktidarımızda kavuştu”

Erdoğan, 2002’den itibaren hayata geçirdikleri reformların, tüm kesimlerle beraber kadınların da özgürlük alanlarını genişlettiğini söyledi.

Kadınların özgürlüklerini tam anlamıyla kullanmaya AKP iktidarıyla başladığını savunan Erdoğan şöyle konuştu:

Bugün vicdan sahibi herkes şu gerçeği net bir şekilde görebiliyor: Ülkemiz kadınları 1934’de elde ettikleri haklarını hiçbir kısıtlama, hiçbir mani olmadan kullanmaya AK Parti döneminde başlamışlardır. Türkiye’deki kadınlar siyasi, ekonomik, akademik ve ticari olarak gerçek özgürlüklerine bizim iktidarımızda kavuşmuşlardır.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
'Sarraf'ın avukatları Cumhurbaşkanı Erdoğan ile gizli görüşme yaptı'
Sonraki Haber
İsrail'den Erdoğan'a: Osmanlı İmparatorluğu ve sultanlık dönemi bitti