Ana SayfaEkonomiErdoğan’dan ‘taşeron’ açıklaması

Erdoğan’dan ‘taşeron’ açıklaması

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanı Erdoğan, taşeron işçi düzenlemesine ilişkin yapılan çalışmaya ilişkin olarak “Taşeronlar tamamen ortadan kalkıyor” dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu’nun “Maliye Bakanlığıyla çok samimi bir çalışma yapıldı. Bizim içimize sindi. Yakın zamanda Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız açıklayacaktır” dediği taşeron işçi düzenlemesine ilişkin açıklama bugün Cumhurbaşkanı ve AKP Lideri Recep Tayyip Erdoğan’dan geldi.

Partisinin grup toplantısında konuşan Erdoğan, komisyon ve taşeronların tamamen ortadan kalkacağını, taşeron işçilerin bulundukları yerde kadro alacaklarını aktardı.

Erdoğan, düzenlemeye ilişkin şu ifadeleri kullandı:

Sözlerime son vermeden önce yaklaşık 900 bin çalışanımızı ilgilendiren ve kamuoyunda taşeron olarak bilinen düzenlemeye değinmek istiyorum. Kamudaki 450 bin ile belediyeler ve il özel idarelerindeki 400 bin işçimiz çalıştıkları yerlerdeki belediye iktisadi teşekküllerinde istihdam edilecekler. 23 bin mevsimlik işçilerin halen en fazla 5 ay 29 gün olan çalışma süreleri de 8 ay 29 güne kadar çıkartılabilecek. Kamuda 4C statüsünde çalışan kardeşlerimiz de 4B kadrosuna alınıyor. Böylece kamuoyumuzda uzun zamandır tartışılan bu meseleyi kökten çözmüş oluyoruz. Bu aradaki komisyonlar, taşeronlar tamamen ortadan kalkıyor. İşçi kadrosuyla görev alıyorlar. Belediyelerde de iktisadi teşekküllerinin personeli olarak göreve devam ediyor.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Demirtaş'ın davasına iki gün kala duruşma yeri değiştirildi
Sonraki Haber
Gazeteci Berivan Altan'a 1 yıl 3 ay hapis cezası