Ana SayfaGüncelErdoğan’ın karikatürlerine erişim engeli istediği Latuff: Türkiye’de olsam öldürülmeye çalışılırdım

Erdoğan’ın karikatürlerine erişim engeli istediği Latuff: Türkiye’de olsam öldürülmeye çalışılırdım

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, karikatürleri hakkında Twitter’dan erişim engeli talebinde bulunduğu Carlos Latuff, Türkiye’nin totaliter bir rejime dönüştüğüne dikkat çekerek “Bu çizimleri Türkiye’de çizmiş olsaydım tutuklanırdım, işkence görürdüm” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, muhalif çizgileriyle tanınan ve Türkiye ile ilgili çizimleri ile sık sık gündeme gelen Brezilyalı karikatürist Carlos Latuff’un karikatürleri için geçtiğimiz günlerde Twitter’a erişim engeli talebinde bulunmuştu.

Erdoğan’ın bu talebine ilişkin MA’dan Metin Yoksu’ya konuşan Latuff, bu girişimi bir ‘Türkiye yansıması’ olarak değerlendirdi.

Latuff, Twitter adresinde bulunan 11 karikatürün de içerisinde yer aldığı 80 içeriğin kaldırılması talebini sansür olduğunu belirterek, “Türk demokrasisi bu mudur? Erdoğan Türklerin karikatürlerime erişmesini neden istemiyor? Erdoğan’ın korkusu nedir?” diye sordu.

‘Türkiye’de olsam öldürülmeye çalışılırdım’

Türkiye’de muhalif olan her kesimin tutuklanıp, gözaltına alındığını söyleyen Latuff, “Kuşkusuz ki, bu çizimleri Türkiye’de çizmiş olsaydım tutuklanırdım, işkence görürdüm ve belki de Can Dündar’ın başına geldiği gibi fanatiklerinden biri tarafından öldürülmeye çalışılırdım” dedi.

Basının büyük baskı altında olduğunu bu yüzden Türkiye’deki politik gelişmeleri sosyal medya üzerinden takip ettiğini söyleyen Latuff, Türkiye’de geniş bir kesimin karikatürlerini takip ettiğini ve bundan memnuniyet duyduğunu dile getirdi.

‘Erdoğan’ın hırsları Türkiye’yi totaliter rejime dönüştürüyor’

Erdoğan’ın Twitter’a sürekli müdahale ettiğine dikkat çeken Latuff bunun nedenini şu sözlerle açıkladı:

Çünkü sosyal medyanın gücü sayesinde Türk medyasında göremeyeceğiniz politik ironilerin yer aldığı karikatürler hızlıca yayılıyor.

Latuff, Türkiye’de yaşananlara Avrupa ülkelerinin sessiz kaldığını ifade etti ve devamla şunları aktardı:

Maalesef Erdoğan’ın kişisel hırsları Türkiye’yi, muhaliflerin devlet düşmanı olarak etiketlendiği bir totaliter rejime dönüştürüyor. Şu açık ki Erdoğan’ın Suriyeli mültecileri politik bir şantaja dönüştürmesi sebebiyle Avrupa Birliği Türkiye’de yaşanan ağır hak ihlallerine göz yumuyor.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
31 Aralık'tan itibaren WhatsApp'ı kullanamayacak telefonlar hangileri?
Sonraki Haber
2017'de doğadan 'en komik' kareler