Ana SayfaGüncelEski TRT genel müdürü Erdoğan’a fazla muhalefete az süre verdiği için darbe soruşturmasından ‘yırttı’

Eski TRT genel müdürü Erdoğan’a fazla muhalefete az süre verdiği için darbe soruşturmasından ‘yırttı’

HABER MERKEZİ- Eski TRT genel müdürü İbrahim Şahin, seçim döneminde AKP’ye fazla muhalefete az zaman dilimi ayırdığı için darbe girişimi soruşturmasında hakkında takipsizlik kararı verildi.

TRT’de genel müdürlük görevi döneminde İbrahim Şahin’e “darbe girişimi ile bağlantılı kişileri işe aldığı” iddiasıyla açılan soruşturmada takipsizlik kararı verildi.

Kararı veren kişi ise eski vali İbrahim Şahin’i ‘çok yönlü, başarılı bir bürokrat’ diye öven Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Yavuz.

Cumhuriyet’in haberine göre Başsavcı Yavuz’un ‘takipsizlik kararı’nın gerekçelerinden biri de İbrahim Şahin’in, seçim dönemlerinde TRT’de yapılan seçim yayınları ile propaganda konuşmalarında iktidardaki AKP’ye ve şimdiki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a daha fazla süre verip muhalefete süre vermemesi.

Başsavcı Ahmet Yavuz, seçim dönemlerinde yapılan AKP lehine yayınları hatırlatarak İbrahim Şahin’in ‘FETÖ’cü olamayacağını savundu:

Şüpheli, seçim dönemlerinde TRT’de yapılan seçim yayınları ve propaganda konuşmalarında iktidardaki Ak Parti’ye ve şimdiki Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a daha fazla süre verip muhalefete süre vermediği suçlamalarına muhatap oldu. O dönem başta HDP Genel Başkanı, aynı zamanda Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş olmak üzere bütün muhalefetin çok yoğun, ağır eleştiri ve saldırılarına maruz kaldı. Muhalefetin bu konudaki beyanları FETÖ medyasında yoğun şekilde desteklenerek haberleştirildi. Şüpheli Samsun Valiliği döneminde ise Halkın Kurtuluş Partisi isimli aşırı sol parti tarafından, TÜRGEV, KADEM ve TÜGVA isimli vakıflara Samsun’da bedelsiz yer tahsis ettirdiği, bu vakıflara haksız menfaat sağladığı iddiasıyla şikâyet edildi…


TRT’de ‘yayın akışı’: 6 haftada AKP’ye 283 dakika, HDP’ye ‘sıfır’ saniye


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Demirtaş'tan erken seçim yorumu
Sonraki Haber
İmam Hatip hocası çocuğu istismar etti; Savcı ‘duygusal yakınlaşma’, kendi ‘şeriat’ dedi, hala öğretmenlik yapıyor